Terug naar Nieuws

BIJEENKOMST OBERLIGA-NORD TEAMS

IEDEREEN WINNAAR BIJ TIJDIGE COMPETITIESTART

Ondanks de moeilijke omstandigheden en de uitdagingen waar alle Oberliga Nord teams voor staan, werkt iedereen keihard om op vrijdag 16 oktober het seizoen te starten. In een gezamenlijke verklaring lieten de clubs het volgende weten:

Een kampioenschap, een zege in een derby of het bereiken van de play-offs. Dit alles is van ondergeschikt belang in het Oberliga seizoen 2020/2021. De focus van alle clubs ligt op het samen overwinnen van de coronacrisis en het beperken van de gezondheids- en financiële risico’s voor alle betrokkenen. Iedereen wint bij een competitiestart op de geplande datum (16 oktober 2020).

Op uitnodiging van gastheer Hannover Scorpions kwamen afgelopen zaterdag vertegenwoordigers van alle Oberliga Nord clubs samen in de hoofdstad van de Duitse deelstaat Nedersaksen. Hygiëne, streaming en de verantwoordelijkheid richting spelers, supporters en de volgende generatie ijshockeyers vormden slechts enkele van de vele agendapunten die tijdens het zeven uur durende overleg aan de orde kwamen.

De teams deden een dringend appel op de Duitse politiek om op korte termijn landelijk geldende randvoorwaarden te creëren over uitkeringen bij werktijdverkorting en de daaraan gekoppelde betaling van aansprakelijkheidsverzekeringen. De opname van de Oberliga in het landelijke overbruggingsprogramma voor sportclubs zou een belangrijke stap betekenen in het veiligstellen van de toekomst van het Duitse ijshockey.

Zowel Hannover Indians als EXA Icefighters Leipzig bedankte de overige teams voor hun solidariteit en steun voorafgaand, tijdens en na afloop van de licentiehoorzitting met de Duitse IJshockeybond (DEB). De coronapandemie heeft de clubs nog dichter bijeengebracht. Ongetwijfeld zal het overwinnen van corona voor elke vereniging de zwaarste strijd in de clubhistorie worden, maar de wil om te winnen is nog nooit zo groot geweest.

Foto: Stephan Hartung