Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – editie 39

DAGEN AFTELLEN

Het aftellen is begonnen want het Oberliga seizoen 2020/2021 begint over exact 108 dagen. Dat maakte de Duitse IJshockeybond (DEB) afgelopen vrijdag wereldkundig.

In de negenendertigste editie van de Tuesday’s round-up besteden we aandacht aan het raamwerk van de nieuwe ijshockeyjaargang in de Oberliga, de seizoenkaartverlengingen bij Tilburg Trappers en het verlengde verblijf van Sebastian Staudt in Krefeld.

RAAMWERK COMPETITIE BEKEND

Regeren is vooruitzien, zeker in tijden van crisis. Daarom maakte de Duitse IJshockeybond (DEB) vrijdag de voorlopige competitieplanning voor de Oberliga bekend. Op vrijdag 16 oktober valt de eerste puck van het seizoen 2020/2021. De 13 teams in de Oberliga Nord spelen een zogenaamde Doppelrunde waarbij de laatste competitieronde gepland staat op vrijdag 12 maart 2021. ‘De dubbele competitie was een wens van alle ploegen. Natuurlijk vormt het een zware belasting voor de spelers, maar bedrijfseconomisch hebben de clubs de 24 thuisbeurten hard nodig’, aldus Ruud van Baast.

Het zwaartepunt van het competitieprogramma ligt in de maanden december en januari. In de slotmaand van 2020 staan elf duels ingetekend waarvan negen in 19 dagen (van 11 december tot en met 30 december). Ook tijdens de eerste maand van 2021 komen de ploegen in de Oberliga Nord elf maal in actie.

Slechts twee dagen na het einde van het reguliere seizoen beginnen de play-offs waarbij gespeeld wordt in een best-of-5 serie. De finale om de Oberliga Meisterschaft begint op woensdag 21 april en dus is de kampioen uiterlijk vrijdag 30 april bekend.

TRAPPERS MAAKT PLANNEN

Ondanks dat Tilburg Trappers nog geen duidelijkheid heeft over de maatregelen waarmee men te maken krijgt in de nieuwe ijshockeyjaargang startte de Oberliga Nord Meister deze week wel voor de huidige seizoenkaarthouders met de mogelijkheid voor het verlengen van de seizoenkaarten. Het recht om de oude plaats terug te kopen loopt tot uiterlijk 31 juli.

We verwachten dat het merendeel van onze supporters ook komend seizoen weer op Stappegoor te vinden zal zijn. De resultaten van de eerste verlengingsdagen sterken ons in die overtuiging’, gaf Ruud van Baast een kijkje achter de schermen. Afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus en een mogelijke tweede golf start in augustus de vrije verkoop van de seizoenkaarten.

STAUDT BLIJFT KREFELD TROUW

In het afgelopen seizoen was hij de grote steun van het jonge en onervaren team in hun eerste competitiejaar in de Oberliga Nord. Dus was de opluchting groot toen Sebastian Staudt zijn handtekening onder een nieuw contract zette en ook komend jaar weer het zwart-gele shirt van Krefelder EV 81 draagt.

Met Sebastian behouden we een absolute leider. Voor ons jonge team is hij een geweldige steun op het ijs, ook bij elke training. Zijn aanwezigheid in de kleedkamer is enorm belangrijk. De ploeg kan profiteren van zijn lange ervaring. Het komende seizoen willen we onze jonge keepers beduidend meer ijstijd geven, die ze natuurlijk moeten verdienen in elke training en daarna in de wedstrijd. We hebben dit met ‘Staudti’ besproken en hij begrijpt dit volledig’, legt coach Elmar Schmitz uit.