Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – editie 38

IJshockeynieuws bij tropische temperaturen

Morgen krijgen we te maken met de eerste tropische dag van het jaar. De temperatuur kan ’s middags oplopen tot 30 of 31 graden. Ondanks dit vooruitzicht verzamelden we ook deze week weer nieuws uit de Oberliga ijshockey.

In de achtendertigste editie van de Tuesday’s round-up aandacht voor defense first bij Scorpions, een nieuwe coach in Rostock, Spöttel wordt Icefighter en Nick Miglio terug naar Selb

DEFENSE FIRST BIJ SCORPIONS

Twaalf dagen geleden werd het eerste vaatje Hollandse Nieuwe aangeboden aan de zorghelden in deze coronaperiode. Hannover Scorpions. viste vier dagen later een grote vis uit de DEL2 vijver. Alexander Heinrich komt over van Kassel Huskies waar hij in de vorige ijshockeyjaargang nog aanvoerder was, maar tevens te horen kreeg dat zijn verbintenis niet verlengd zou worden. ‘Voor mij persoonlijk was het een verloren jaar vanwege mijn blessures, maar ik had het nog steeds niet verwacht. Het was een vreemd einde omdat het zo abrupt kwam. Ik had het anders gewild’, aldus de 32-jarige verdediger.

De komst van Heinrich voedt meer en meer de geruchten dat Björn Bombis op weg naar de uitgang is in Wedemark. De aanvaller, die onlangs een knieoperatie onderging, verzamelde afgelopen seizoen 61 punten (29 goals en 32 assists) in 44 wedstrijden. Ter vergelijk: een jaar tekende Bombis voor 101 punten!

GARBE VOLGT BEHNCKE OP IN ROSTOCK

De vraag wie de nieuwe coach van Rostock Piranhas wordt, is ook beantwoord. Niels Garbe is de opvolger van Christian Behncke, die sinds 2018 technisch eindverantwoordelijke was bij de ijshockeyclub in de stad aan de Oostzee. Ondanks zijn 33 jaar beschikt Garbe over zeven jaar ervaring als hoofd- en assistent-coach in Oostenrijk, Duitsland en Noorwegen.

‘Het eerste contact met Rostock werd gelegd via Chris Stanley, die ik nog goed ken uit Frankfurt en Lindau. Hij vertelde me over de plannen van Rostock en dat men op zoek was naar een nieuwe coach. De gesprekken met de voorzitter en vice-voorzitter vonden vanwege het coronavirus via Skype plaats. Van beide kanten voelt het goed. Ik ben enorm blij met de mogelijkheid in de Oberliga aan de slag te gaan.’

Chris Stanley treedt als assistent van Garbe op.

SPÖTTEL VINDT NIEUWE SPOT

‘Deze speler stond al geruime tijd op mijn wensenlijstje’, sprak Icefighters-coach Sven Gerike. ‘Max heeft zijn toegevoegde waarde in de Oberliga al bewezen. Vorig seizoen had hij veel pech met zijn blessures (kruisband, knie en meniscus). Nu is hij volledig fit. Ik verwacht dezelfde prestaties als tijdens zijn periode in Halle.’

Het begon voor Maximilian Spöttel, want over hem hebben we het, allemaal in Bad Nauheim. Hij doorliep de jeugdopleiding van de ‘Rode Duivels’ en haalde zelfs het DEL 2-team. Na een kort intermezzo in Essen sloeg hij zijn tenten op in Timmendorf. Twee jaar Saale Bulls volgden totdat de left winger verhuisde naar de Oberliga Süd waar hij hoopte op een sterk seizoen. In de tweede oefenwedstrijd ging het echter gruwelijk mis. ‘Ik sta te popelen om weer aan de slag te gaan’, meldt de nieuwe IceFighter op de website van zijn nieuwe werkgever.

NICK MIGLIO TERUG NAAR SELB

Het nieuws hing al weken in de lucht en vrijdag werd het officieel: Nick Miglio verruilt Saale Bulls Halle voor een hernieuwde periode bij Selber Wölfe. De Amerikaan tekende een contract voor een jaar en is de tweede import naast Brad Snetsinger. In 2018/2019 verdedigde Nick ook al de kleuren van Selb toen hij Ryan McDonough verving, die met een handblessure kampte.

Wölfe-coach Herbert Hohenberger kent de left winger nog uit zijn (korte) periode in Halle. Waarom Miglio? ‘Nick is snel, heeft een neusje voor het vijandelijke doel, speelt fysiek en heeft de absolute wil om te winnen. Dergelijke jongens kunnen je nooit te veel in je team hebben.’