Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – editie 37

VAN ORANJE NAAR GEEL

Nu de epidemie in ons land geluwd lijkt en het reisadvies voor Duitsland gisteren van oranje naar geel ging (let op: er zijn in dit land veiligheidsrisico’s die afwijken van wat u in Nederland gewend bent. Bereid u daar op voor en let daarop), lijkt de start van de Oberliga weer een stapje dichterbij gekomen. Hoogste tijd om wat zaken op een rij te zetten.  

Met in deze editie aandacht voor een defensieve kwaliteitsinjectie bij de Scorpions, die Zios bleiben in Herne, nieuwe ontdekking van Lenny Soccio en de pikante overstap van Roman Pfennings.

‘OFFENSE WINS GAMES, DEFENSE WINS CHAMPIONSHIPS’

Ook dit jaar gold dit eeuwenoude gezegde weer in de Oberliga Nord. Met 210 goals in 44 duels (4,77 gemiddeld) was Trappers de meest scorende ploeg, maar de Tilburgers verloren hun defensieve taken nimmer uit het oog. 116 tegentreffers (2,64 per wedstrijd) betekende dat men ook over de beste verdediging in het Noorden beschikte.

Met het contracteren van Jan-Niklas Pietsch krijgt de defensie van Hannover Scorpions (op papier althans) wederom een flinke kwaliteitsinjectie. De 29-jarige verdediger, geboren in Bad Homburg, speelde de afgelopen zeven jaar in de Oberliga voor Duisburg, Herne, Halle en vorig seizoen Deggendorf. ‘Al sinds zijn periode in Herne (2015-2017) stond hij bij ons op het wensenlijstje. Eindelijk is het gelukt hem te overtuigen een Scorpion te worden’, aldus voorzitter Eric Haselbacher.

In 20 duels tegen Tilburg Trappers tekende Pietsch voor 2 goals, 7 punten en 12 strafminuten.

DIE ZIOS BLEIBEN

Herner EV heeft de contracten met Christoph en Thomas Ziolkowski met een jaar verlengd. ‘Kriko’ verhuisde afgelopen zomer van Erfurt naar Herne. De two way player, zowel inzetbaar in de verdediging als in de aanval, kwam in zijn 43 wedstrijden voor groen-wit-rood tot 8 goals en 33 beslissende passen. Broer Thomas kwam bij aanvang van de vorige ijshockeyjaargang over van Hannover Indians. De 31-jarige defense verzamelde 20 punten in 32 ontmoetingen.

Ik ben heel blij dat we ze hebben kunnen behouden. Het zijn belangrijke jongens binnen het team’, sprak Herne oefenmeester Danny Albrecht op de club website. ‘Thomas is een speler die zichzelf opoffert voor het team. Christoph is op vele plekken inzetbaar en daarom voor ons onmisbaar.’

TRIVELLATO NIEUWE ONTDEKKING LENNY SOCCIO?

Hannover Indians coach Lenny Soccio staat bekend om zijn neusje voor jong aanstormend talent. De afgelopen drie jaar leverde de 53-jarige Duits-Canadees elk jaar de rookie of the year in de Oberliga Nord af. In 2018 viel de eer te beurt aan Mark Ledlin, een seizoen later gevolgd door Thore Weyrauch en afgelopen ijshockeyjaargang werd goalie Kristian Hufsky door de coaches en sportieve leiders in de Oberliga en vertegenwoordigers van het Duitse Eishockey News over het hele seizoen het best beoordeeld.

David Trivellato zou zo maar de volgende in het rijtje kunnen worden. De 22-jarige forward krijgt op try out basis de kans bij de meest authentieke club in de Oberliga Nord. Net als zijn broer Alex (captain van de Italiaanse nationale ploeg en verdediger bij Krefeld Pinguine (DEL)) kreeg David ook zijn ijshockeyopleiding in Berlijn. Voor de Italo-Duitser wordt het zijn debuut in de Oberliga.

PIKANTE OVERSTAP ROMAN PFENNINGS

Roman Pfennings heeft voor opschudding gezorgd in Hannover. De leftwinger, met meer dan honderdveertig competitieduels voor Hannover Indians op zijn cv, kiest na drie jaar voor stadsgenoot Scorpions dat hem een contract aanbood. Pfennings kwam in 2017 am Pferdeturm terecht en kende er een uitstekende periode.

Met 37 treffers en 99 punten in 143 ontmoetingen behoeft Roman eigenlijk geen verdere introductie’, aldus Schorpioenen coach Tobias Stolikowski, die Pfennings nog kent uit hun gezamenlijke periode tijd bij de Indians en hem omschrijft als ‘een snelle aanvaller die ook het verdedigende werk niet uit het oog verliest.