Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – editie 33

Die Duitsers toch

Hier is profvoetbal tot ten minste 1 september verboden, maar bij onze Oosterburen rolde dit weekend de bal weer. Hoe kan dit toch en biedt dit perspectief voor het ijshockey?

In de Tuesday’s round-up van deze week aandacht voor komende en vertrekkende verdedigers in Halle, blijvende Moskitos, een ervaren DEL2 goalie voor de Scorpions en een verlenging voor 2 jaar in Leipzig.

FERN KOMT, SCHUG GAAT

De beleidsmakers bij Saale Bulls Halle zijn ervan overtuigd dat Leon Fern een belangrijke defensieve pijler voor de toekomst kan worden. De club uit Saksen-Anhalt maakte donderdag bekend dat men de 23-jarige verdediger overneemt van Crocodiles Hamburg. Fern, geboren in Velbert in Noordrijn-Westfalen, heeft de afgelopen jaren ervaring opgedaan bij Herne, Essen en Hamburg. Wat opvalt is dat hij in 145 Oberliga duels slechts 20 strafminuten opliep. Daarnaast was hij goed voor 8 treffers en 30 assists.

Tegenover de komst van Leon Fern staat het afscheid van Moritz Schug. De 23-jarige allrounder tekende in zijn vijfde Oberliga Nord jaar voor zijn (statistisch gezien) beste seizoen. De verdediger, die ook als aanvaller uit de voeten kan, verzamelde zes goals en 33 punten. Meerdere clubs toonden al interesse in de jongeling die zijn ijshockeyopleiding in Keulen kreeg. De komende weken zal duidelijk worden wie de nieuwe broodheer van Schug wordt.

HILDEBRAND EN MCLEOD BLIJVEN MOSKITOS

Hij past perfect in mijn visie op het nieuwe team‘, zei Frank Petrozza over de contractverlenging van Niklas Hildebrand. ‘Hij is snel, technisch goed onderlegd en in staat om een ​​lijn te dragen.’ De forward keerde afgelopen seizoen uit Leipzig terug bij de club die hij is 2017 vanwege privéomstandigheden verliet. ‘Natuurlijk speelden er verschillende factoren een rol hier nog een jaar te blijven, maar het belangrijkste voor mij is dat ik me hier echt op mijn gemak voel’, aldus Hildebrand (vorig jaar goed voor 10 doelpunten en 39 punten in even zoveel wedstrijden.

Aaron McLeod gaat aan zijn vijfde seizoen bij Moskitos Essen beginnen. De 31-jarige Canadees uit Ottawa (Ontario) zette woensdagavond zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis am Westbahnhof. In het door de uitbraak van het coronavirus onderbroken seizoen 2019/20 kwam hij slechts tot 31 optredens (14 doelpunten, 21 assists) vanwege een slepende voetblessure.

SCORPIONS HALEN ERVAREN DEL2 GOALIE

Brett Jaeger verhuist van de Bayreuth Tigers (DEL 2) naar Hannover Scorpions. De Duits-Canadees speelt sinds 2011 op het een na hoogste niveau bij onze Oosterburen. Hij verdedigde niet alleen de kleuren van Bayreuth maar ook van Bremerhaven, Dresden en Frankfurt. ‘Hij heeft veel ervaring met zijn 37 jaar en als het belangrijk wordt in de play-offs, is hij op zijn best’, zegt Scorpions-sportdirecteur Eric Haselbacher.

Volgens hem zal de routine van Jaeger een goede tegenpool zijn voor Ansgar Preuss. De 24-jarige, die vorig seizoen tien van zijn 15 gespeelde wedstrijden won, heeft zijn contract verlengd en zal komend seizoen een tandem vormen met Jaeger. In de vorige ijshockeyjaargang hadden de Scorpions met Preuss en Enrico Salvarani (21 jaar, verhuisd naar Freiburg (DEL2)) twee zeer jonge keepers onder contract.

Verder maakten de Schorpioenen bekend dat coach Tobias Stolikowski ook in het seizoen 2020/2021 de beschikking heeft over ‘good old’ Andy Reiss en Robert Peleikis.

HANNES

Na het seizoen 2017-2018 kondigde Hannes Albrecht, aan zijn schaatsen aan de wilgen te hangen. Vanwege een schouderblessure bij Michal Velecky keerde de right winger terug voor de laatste drie duels van het reguliere seizoen en de play-offs. De passie voor het spelletje laaide weer op en dus knoopte de 30-jarige aanvaller, goed voor 2 goals, 9 punten en 33 strafminuten tegen Tilburg, er nog een jaartje aan vast.

Dat het bloed bij de forward kruipt waar het eigenlijk niet gaan kan, blijkt wel uit het feit dat hij gisteren wederom zijn ja-woord aan Icefighters Leipzig gaf. En nog wel voor 2 jaar! ‘Tijdens mijn sabbatical merkte ik hoe ik het ijshockey en de fans miste. Ik hou nog veel te veel van het spelletje en kijk nu al uit naar de komende twee jaar’, aldus Albrecht, die aan zijn achtste seizoen in de op een na grootste stad van de voormalige DDR begint.