Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – editie 26

Natuurlijk dwalen de gedachten deze dagen wel eens af naar hoe het had kunnen zijn. Maar veel vaker in deze idiote periode blijkt het spel op het bevroren water met de gekromde stick en het bevroren rubber slechts een belangrijke bijzaak.

In de Tuesday’s round-up van deze week aandacht voor het out of the box denken van Bauer, een genereuze Tilburgse geste, Frank Petrozza droomkandidaat in Essen, Vojtech Suchomer naar Hamburg, vier Indians rookies of the year op een rij?

OUT OF THE BAUER BOX

Soms moet je out of the box denken. Vooral wanneer de wereld wordt geconfronteerd met een wereldwijde pandemie. Bauer, ’s werelds meest erkende ontwerper, verkoper en fabrikant van ijshockey uitrustingen en sinds jaar en dag materiaalleverancier van Tilburg Trappers, bood vorige week dinsdag aan gezichtsmaskers voor de medische sector te willen maken.

CEO Ed Kinnaly van de Canadese firma, opgericht in Kitchener (Ontario),: ‘Ik wou dat we meer konden doen. Maar we helpen op elke mogelijke manier.’  De beschermende schilden worden gedragen in combinatie met de gebruikelijke medische maskers die de neus en mond bedekken en volledige gezichtsbescherming bieden door ook de ogen te bedekken. Naast ziekenhuizen hebben ook politie en brandweer belangstelling getoond. Op woensdag waren er al meer dan 100.000 stuks besteld.

GENEREUZE TILBURGSE GESTE

Woensdagmiddag 11 maart maakte het coronavirus hardhandig een einde aan het Oberliga seizoen 2019-2020. Door de play-offs, die voor Tilburg Trappers op vrijdagavond 13 maart met een thuiswedstrijd tegen Selber Wólfe zouden beginnen, ging definitief een streep. De ploeg van coach Bo Subr moest het doen met de herinnering aan een glansrijk regulier seizoen. 44 wedstrijden, 37 maal winst en slechts 7 verliespartijen.

Afgelopen vrijdag liet het Tilburgse ijshockeybolwerk zich nog maar eens van zijn beste kant zien. Men besloot de overgebleven voedselvoorraad te doneren aan het Ronald McDonald Huis Middenwest-Brabant en de Stichting Tilburgse Voedselbank. Vice-voorzitter Ruud van Baast: ‘Het waren de voorraden uit onze horeca die niet houdbaar waren tot september. We zijn blij dat ze op deze manier een uitstekende bestemming hebben gekregen.’

FRANK PETROZZA OP WEG NAAR MOSKITOS

De kogel is nog niet door de kerk, maar de geruchten worden alsmaar sterker en sterker dat Frank Petrozza de nieuwe hoofdcoach van Moskitos Essen wordt. De 49-jarige Duits-Canadees was deze ijshockeyjaargang technisch eindverantwoordelijk bij Diez-Limburg in de Regionalliga West. Afgetekend won hij met zijn manschappen het reguliere seizoen. Na een 3-1 zege in de best-of-5 serie tegen Hammer Eisbären stond enkel EHC Neuwied Bären een kampioenschap nog in de weg. Tot corona kwam.

Petrozza geldt als de droomkandidaat om Essen weer terug te brengen naar de (sub)top in de Oberliga Nord. Na het verlies tegen Trappers in de halve finale van de play-offs in 2016-2017 ging het elk jaar minder met de Muggen. In 2018 bleek Deggendorf in de kwartfinale (3-2) een maatje te groot, terwijl een seizoen later Starbulls Rosenheim in de eerste ronde geen genade (3-0) kende. Dit seizoen ging men zelfs in de pre-play-offs al kopje onder (tegen Saale Bulls Halle).

SUCHOMER NAAR HAMURG

Na een jarenlange flirt hebben Hamburg Crocodiles en Vojtech Suchomer besloten het met elkaar te gaan proberen. De 25-jarige verdediger komt over van Saale Bulls Halle en tekende voor een jaar in de Hanzenstad. ‘Er is de afgelopen jaren veelvuldig contact geweest en nu is het gelukt. Hij is een stay-at-home defenseman, die fysiek speelt en een goede eerste pass heeft’, aldus algemeen directeur Sven Gösch.

Geboren in München, versleet Suchomer de afgelopen zes jaar even zoveel Oberliga clubs. Hij begon zijn carrière bij Timmendorfer Strand (2014/15) en deed daarna ervaring op bij Moskitos Essen,  Rostock Piranhas, Hannover Scorpions, Herner EV en Saale Bulls Halle. In 221 competitiewedstrijden verzamelde de Duits-Slowaak 57 punten (9 doelpunten en 48 assists)

VIER INDIANS ROOKIES OP EEN RIJ?

De afgelopen drie jaar leverde Hannover Indians elk jaar de rookie of the year in de Oberliga Nord af. In 2018 viel de eer te beurt aan Mark Ledlin, een seizoen later gevolgd door Thore Weyrauch en afgelopen ijshockeyjaargang werd goalie Kristian Hufsky door de coaches en sportieve leiders in de Oberliga en vertegenwoordigers van het Duitse Eishockey News over het hele seizoen het best beoordeeld.

Nick Aichinger zou zo maar de volgende in het rijtje kunnen worden. De 19-jarige verdediger (en captain van Kölner EC U20) verdedigt met ingang van komend seizoen de kleuren van de meest authentieke club in de Oberliga Nord. ‘Hij is een hele goede jonge speler met veel potentie. Kort voor het einde van het seizoen was hij twee dagen te gast bij ons. Hij overtuigde me direct! Hij is klaar voor de Oberliga’, aldus een enthousiaste Lenny Soccio, coach van de Indians.