Terug naar Nieuws

TRAPPERS VINDT IN TODD WARRINER NIEUWE COACH

Tilburg Trappers wordt komend seizoen geleid door Todd Warriner. Hij volgt Doug Mason op, die onlangs zijn afscheid als clubcoach aankondigde. De 50-jarige Canadees tekent een contract tot medio 2025.

‘Zowel Todd als Trappers is zeer tevreden met de komst van hem naar Tilburg. Hij was onze top kandidaat om Doug op te volgen’, aldus technisch manager René de Hondt. ‘Uit mijn netwerk kreeg ik goede informatie over hem en na verschillende gesprekken met hem heb ik het gevoel dat hij de juiste man voor ons is. Hij heeft als speler vijftien jaar profijshockey achter zijn naam staan waarvan negen seizoenen in de National Hockey League en was vijf seizoenen lang assistent-coach bij de University of Windsor in de hoogste Canadese universiteitscompetitie.’

474 KEER NHL

En dus gaat de Kruikenstad na de zomer kennis maken met de left winger die maar liefst 474 maal een NHL-shirt over zijn schouders hees. Na productieve seizoenen bij de Windsor Spitfires (Ontario Hockey League) en met Team Canada tijdens de Olympische Spelen in het Noorse Lillehammer werd Todd in 1992 als vierde overall gekozen door de Québec Nordiques in de NHL Entry Draft. Hij speelde echter nooit voor de Fleurdelisés zoals het team liefkozend werd genoemd. Twee jaar later werd hij een Toronto Maple Leaf als onderdeel van de Mats Sundin-Wendel Clark blockburster trade.

De naam van Warriner, afkomstig uit Blenheim (Ontario), is voor altijd verbonden aan het team uit de ijshockeyhoofdstad van de wereld. Op 20 februari 1999 scoorde hij het eerste doelpunt ooit in de Air Canada Center. Vervolgens verdedigde de nieuwe bench boss in Tilburg de kleuren van Tampa Bay Lightning, Phoenix Coyotes, Vancouver Canucks, Philadelphia Flyers en Nashville Predators.

DOUG MASON

Na zijn tijd in Noord-Amerika trok Warriner in 2003 voor het eerst naar Europa. Na stops in Helsinki (Finland), Morges (Zwitserland) en Hannover (Duitsland) kwam hij in 2007 onder de vleugels van Doug Mason in Keulen. ‘I played two years for Doug with the Cologne Sharks. I have nothing but great memories of my time playing for this man next to me. He was a great mentor that I loved to be at the rink with’, vertelde hij tijdens de persconferentie na afloop van de ontmoeting tussen Hannover Indians en Tilburg Trappers op 21 januari van dit jaar.

Blessures maakten op 34-jarige leeftijd een einde aan zijn ijshockeyloopbaan. Terug in Canada werkte Warriner als presentator en analist voor verschillende tv-stations. Daarnaast was hij actief voor de Maple Leafs als scout, analist en skills/development coach. Twee dagen nadat hij Abraham zag, stond hij voor het eerst als hoofdcoach van Hannover Indians in de bank (2-4 verlies tegen Saale Bulls Halle). Zijn overall record am Pferdeturm is 14-7-2 (winst-verlies-gelijk).