Terug naar Nieuws

NINHO HESSELS VERKAST NAAR GELEEN

Ninho Hessels speelt komend seizoen voor Snackpoint Eaters Geleen. De verdediger heeft voor één jaar getekend bij de club die uitkomt in de Central European Hockey League (voormalige BeNe League).

Ninho Hessels is een exponent van de Tilburgse jeugdopleiding. Zes seizoenen geleden drukte nummer 74 zijn neus voor het eerst aan het venster van het vlaggenschip van Trappers. ‘De concurrentie in onze verdediging is behoorlijk groot’, vertelt René de Hondt. ‘Hij heeft meer ijstijd nodig om een plekje in de top-6 te veroveren. Die kunnen we hem hier niet bieden’.

De technisch manager van Tilburg Trappers gaat verder: ‘Aan zijn karakter ligt het niet want Ninho is een ijshockey speler die er alles aan doet om beter te worden. Zowel tijdens het seizoen als in de zomer. Onder leiding van hoofdcoach Jeffrey (van Iersel) kan hij zich in Geleen verder ontwikkelen als speler. Sommigen zien het wellicht als een stap achteruit, maar met genoeg ijstijd maakt hij straks misschien wel juist twee stappen voorwaarts. Ik vind het dan ook een heel verstandige keuze van hem.’