Terug naar Nieuws

Trappers verlengt weer een aantal contracten

Gio Vogelaar vertrekt, achttal blijft

Na vier seizoenen Tilburg Trappers zoekt Giovanni Vogelaar zijn heil elders. De verdediger besloot niet in te gaan op de aanbieding van de vice Oberliga Meister. Hij vertrekt naar Oostenrijk, waar hij aan de slag gaat bij EC Bregenzerwald. Zeven anderen gaven wel hun ja-woord aan Trappers

De nieuwe werkgever van de 22-jarige Hagenaar komt sinds drie jaar uit in de Alps Hockey League, een liga die in 2016 ontstond na samenvoeging van de Oostenrijks-Slovenische Inter-National League (INL) en de Italiaanse Serie A. De competitie bestaat uit 19 teams (negen Oostenrijkse, acht Italiaanse en twee Sloveense). Tot nu toe bereikte Bregenzerwald nooit de play-offs.

THANK YOU

Vogelaar maakte in 2013-2014 zijn debuut met Eindhoven Kemphanen op het hoogste niveau. Zijn goede prestaties leverde hem een transfer naar Heerenveen op. In de formatie van coach Chris Eimers was de jongeling één van de defensieve steunpilaren. Samen met Jordy Verkiel werd Vogelaar in 2015 dan ook terecht eigenaar van de Bennie Tijnagel Trofee (award voor het grootste Nederlandse talent in de eredivisie, die maximaal 22 jaar oud is op het einde van het seizoen).

Bij de overstap van Tilburg naar Duitsland verruilde Vogelaar het Friese Haagje voor de Kruikenstad. In vier seizoenen Oberliga tekende de rechtshandige defenseman, gevreesd om zijn one-timers vanaf de blauwe lijn, voor 37 goals en 146 punten. ‘Losing Gio is tough for us as a team. He will be a hard to replace’, analyseert Bo Subr het verlies van zijn nummer 5. ‘He has become a big pillar on the back end with good ability to make plays offensively. But he has also become much better defensively over the time.’

De Tsjechische oefenmeester vervolgt: ‘I hoped that if he would leave he would go to a DEL2 or EBEL-team right away. With this step I hope for him that he will get his chance to move up to the 1st team there. All we could do is wish him good luck and thank him for the 4 seasons he has played for us.’

ALLESKUNNER

Afgelopen seizoen had Tilburg met (127 tegengoals) de minst gepasseerde defensie in de Oberliga Nord. Trappers is dan ook blij met het aanblijven van zowel Jordy Verkiel als Ryan Collier. Verkiel geboren en opgeleid in Dordrecht, maar sinds 2013 actief bij Trappers. Alleskunner van beroep. Aanvallend ingestelde verdediger die graag het spel bepaalt. In 2014 winnaar van de Bennie Tijnagel Trofee (award voor het grootste Nederlandse talent in de eredivisie, die maximaal 22 jaar oud is op het einde van het seizoen) en sinds die uitverkiezing alleen maar beter en beter geworden. Afgelopen jaar verzamelde de pas 22-jarige defense 42 punten (15 goals en 27 assists) in 63 ontmoetingen.

Collier kwam in augustus 2015 als proefspeler naar de Kruikenstad, maar deze status was hij al heel snel ontgroeid. Na een geslaagde oefenperiode in Amiens tekende hij een contract. Met een triple in Nederland, drie Oberliga titels, 23 goals en 111 punten is de 27-jarige geboren Amsterdammer een schot in de roos gebleken.

‘Ryan kwam uit ons befaamde eigen netwerk en bleek een regelrechte voltreffer’, aldus Cees Oerlemans, die samen met René de Hondt de contractbesprekingen voert. ‘Inmiddels hebben we alweer contact met meerdere Nederlandse jongens in het buitenland.’

GROEI

Net zoals de afgelopen twee seizoenen vormt Ruud Leeuwesteijn samen met Ian Meierdres het keepersduo in Tilburg. De 22-jarige Dordtenaar begon zijn loopbaan in zijn geboortestad. Na wat omzwervingen streek Ruud in 2015 in IJssportcentrum Stappegoor neer. In zijn eerste seizoen acteerde hij veelal als goalie in het BeNe-league team van Trappers, maar sindsdien is hij de vaste stand-in voor Ian Meierdres. Hij won 18 van zijn 21 starts, incasseerde 54 tegendoelpunten (een goals-against-average van 2.74) en had een save-percentage van 87.9.

De drievoudig Oberliga kampioen verlengde tevens de verbintenis met Jonne de Bonth tot medio 2020. De 21-jarige forward is een exponent van de Tilburgse jeugdopleiding. Drie seizoenen geleden drukte hij zijn neus voor het eerst aan het venster. Bij Peter van Biezen werd trombose in zijn rechterbeen geconstateerd. Het betekende direct een streep door het seizoen voor de Tilburgse publiekslieveling. De Bonth vulde de vacante positie meer dan goed in. Afgelopen seizoen trok Jonne deze lijn verder door. Zes goals en 24 punten in 50 duels bevestigen zijn ontwikkeling.

YOUNGSTERS

‘Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’, luidt een bekend gezegde. Kijkend naar de samenstelling van de Trappers selectie lijkt het met de toekomst van de verliezend finalist van afgelopen jaar wel goed te zitten. Floris van Elten, Wouter Sars, Tijn Jacobs en Delaney Hessels kregen in de voorbije ijshockeyjaargang veelvuldig de kans van coach Bo Subr de om zich in de kijker te spelen.

Laatsgenoemde beleefde zijn ‘finest moment’ in het slotduel van het reguliere seizoen tegen Herner EV. Er gebeurde van alles in de derde periode waarbij Delaney Hessels zeker zijn visitekaartje afgaf. ‘Due to Reno’s injury he got some time on the powerplay with Danny’s unit. He did quite well and scored his first goal of the season which was nice for him’, aldus een tevreden Bo Subr. Ook op het U-20 WK in het Kroatische Zagreb deed Hessels met 9 punten van zich spreken

Verdediger Van Elten stond in 50 ontmoetingen op het wedstrijdsheet en tekende voor 3 punten. Wouter Sars sloot het Oberliga seizoen 2018-2019 af met drie goals en even zoveel assists. Net zoals Delaney Hessels kende hij een uitstekend U-20 WK waar hij als derde eindigde op de overall topscorerslijst (7 doelpunten en 3 beslissende passes). Tijn Jacobs, zoon van Trappers legende Frank, verscheen in 28 wedstrijden op het ijs en had 2 assists.