Terug naar Nieuws

Trappers’ verdediging compleet met Verkiel en Van Gestel

Met het verlengen van de contracten van defensemen Jordy Verkiel en Boet van Gestel heeft Tilburg Trappers zijn verdediging compleet voor komend seizoen.

Jordy Verkiel speelt al sinds 2013 in de kleuren geel-blauw en zal ook komend seizoen weer aantreden op het ijs. Met de jaren is Verkiel elk seizoen goed voor meer punten voor Tilburg Trappers. De 21-jarige ambitieuze Dordtenaar won in 2014 de Bennie Tijnagel Troffee voor het beste talent in de Nederlandse eredivisie (samen met medeverdediger Giovanni Vogelaar) en is zich sindsdien blijven ontwikkelen.

VEELZIJDIG

“Jordy has been a very versatile and important player for us the last few years. Especially in the play-offs when we were able to use him both as a defenceman and a forward to fill in when we had injuries. He did great,” aldus coach Bo Subr.

In totaal speelde Verkiel afgelopen seizoen 55 wedstrijden en was hij goed voor 26 punten: 5 goals en 21 assists. Nu kijkt de verdediger alweer uit naar komend seizoen: “Begin juli ben ik teruggekomen van vakantie en sindsdien ben ik meteen weer begonnen met trainen. Ik denk dat we ook komend seizoen weer kans maken op het kampioenschap, al moeten we er zeker niet te makkelijk instappen. Volgens mij zijn bijvoorbeeld de teams van Essen en Duisburg sterker dit seizoen. Ik heb er in ieder geval wel weer zin in!”

BEKENDE NAAM

Boet van Gestel is net als Verkiel opgegroeid in de Trappers Jeugd. De verdediger maakte in 2014 een eenmalig uitstapje naar Eindhoven Kemphanen, maar is sinds 2015 een bekende naam in de Trappersselectie.

Met een opleiding in commerciële sporteconomie, is Boet veelal een man van de cijfers. Met 11 assists in de Hauptrunde liet Van Gestel vorig seizoen al zien een steentje bij te dragen aan Trappers’ succes. In de play-offs wachtte de defenseman tot de finaleserie voor hij eigenhandig ook tweemaal wist te scoren tegen Deggendorfer SC. Bo Subr: “Boet has grown in his play over the years and was able to step up his game in play-offs.” Van Gestel stond afgelopen seizoen alle wedstrijden van Trappers op het ijs, leverde hij 20 assists en maakte hij 2 goals.

 

Foto’s Arie Leeuwesteijn