Terug naar Nieuws

Trappers presenteert Josh Mizerek als assistent-coach

Josh Mizerek

Tilburg Trappers heeft Josh Mizerek binnengehaald als nieuwe assistent-coach. De Amerikaan wordt in de Kruikenstad de secondant van de Tsjechische hoofdcoach Bo Subr. Hij heeft bij de tweevoudig Oberliga kampioen een contract voor één seizoen getekend.

Mizerek (39) volgt Nick de Jong op, die na één jaar vertrok uit Tilburg. De verdediger was de afgelopen twee seizoenen als hoofdcoach werkzaam bij Nijmegen Devils. Hij combineerde zijn job in de Keizer Karelstad met het bondscoachschap van Oranje onder 18 jaar.  Daarvoor was hij drie jaar in verschillende rollen (assistent-, hoofdcoach en general manager) actief in Eindhoven.

In Nederland is Mizerek vooral bekend als speler van HYS The Hague met wie hij in 2009 en 2011 landskampioen werd. Tijdens het seizoen 2007-2008 was Josh ploeggenoot van de huidige hoofdcoach van Trappers. Na zijn periode in de Hofstad vertrok de Amerikaan naar Hull Stingrays (Engeland) en Partizan Beograd (Slowakije).

‘Josh zal een dubbelrol gaan vervullen’, vertelt Bob Teunissen. ‘Naast dat hij Bo gaat assisteren, wordt hij mede verantwoordelijk voor de jeugd. Hij gaat direct onder het jeugdbestuur aan de slag met het jeugdbeleid en het coachen van trainers met als doel onze jeugdafdeling naar een hoger niveau te brengen en de doorstroom richting het eerste team te waarborgen.’

De nieuwbakken assistent-coach is zaterdag en zondag aanwezig wanneer Trappers begint aan de voorbereiding. Traditiegetrouw trapt de selectie, inclusief de nieuwelingen Alexey Loginov, Max Hermens, Nardo Nagtzaam, Brock Montgomery en Parker Bowles, het seizoen af met een teambuildingsactiviteit bij Experience Island. Het eerste oefenduel van de tweevoudig Oberliga kampioen staat geprogrammeerd voor zaterdag 2 september. Als sluitstuk van de Open Dag binden de Tilburgers de strijd aan met Moskitos Essen (aanvang 18.00 uur).