Terug naar Nieuws

Trappers heeft zijn defensie compleet

Van Oorschot en Van Gestel geven ja-woord aan Trappers

Jordy van Oorschot en Boet van Gestel spelen ook komend seizoen voor Tilburg Trappers. Beide verdedigers gaven hun ja-woord aan de drievoudig Oberliga kampioen.

Met de terugkeer van het tweetal is de Tilburgse defensie compleet. Coach Bo Subr heeft, naast bovengenoemd duo,de beschikking over Ryan Collier, Alexey Loginov, Jordy Verkiel, Kilian van Gorp en Floris van Elten

STEUNPILAAR

Na zijn jeugdopleiding bij Zoetermeer speelde de 31-jarige verdediger drie jaar voor Amsterdam en vijf seizoenen voor HYS The Hague. In deze periode werd hij tweemaal landskampioen en veroverde even zo vaak de beker. In 2011-2012 en 2012-2013 werd de geboren Rotterdammer uitgeroepen tot de beste defenseman in de eredivisie.

Tijdens het eerste duel van 2019 tegen Füchse Duisburg kreeg de rots in de Tilburgse defensie na zes minuten en 59 seconden de puck ongelukkig in het gezicht en verliet hij hevig bloedend het ijs. Als gevolg van forse schade aan het gebit en kaak miste Van Oorschot zeven duels. Op 3 februari (uitgerekend in de uitbeurt bij Duisburg) keerde Jordy (met een vol vizier) terug in de line-up.

Met 4 goals en 38 punten in 40 reguliere seizoenontmoetingen was hij andermaal een van de steunpilaren in de formatie van coach Bo Subr. In de play-offs voegde Jordy hier nog acht assists aan toe.

VAN GESTEL

Boet van Gestel keerde bij de overgang van Tilburg naar de Oberliga terug bij de club waar hij tussen 2013 en 2014 ook al onder contract stond. In zijn eerste periode bij Trappers maakte de 23-jarige defense direct al indruk. Hij werd een vaste waarde in de Tilburgse hoofdmacht en tevens opgeroepen door bondscoach Chris Eimers voor het WK Divisie 1 in Oekraïne.

Vanwege blessures en schorsingen (vier wedstrijden na een matchpenalty in de eerste thuisontmoeting van het seizoen tegen Harzer Falken) sloot Van Gestel zijn vierde Oberliga jaar af met een treffer en negen beslissende passes in 37 duels. In de postseason tekende Boet voor 2 punten in 17 confrontaties.