Terug naar Nieuws

TRAPPERS HAALT SEAN RICHARDS NAAR STAPPEGOOR

Tilburg Trappers heeft de selectie verder uitgebreid met Sean Richards. De 23-jarige Canadees speelde het afgelopen seizoen voor Nottingham Panthers in de Britse Elite Ice Hockey League. Na Mikko Virtanen en Connor Sills is Richards de derde importaanvaller voor de Tilburgse formatie.

Wie aan Nottingham denkt, zal waarschijnlijk als eerste Robin Hood zeggen. De volksheld die, volgens de oude balladen en legenden, samen met een groep vrijbuiters (‘The Merry Men’) leefde in Sherwood Forest en stal van de rijken en vervolgens de buit verdeelde onder de armen. Verder is de stad aan de rivier de Trent de thuishaven van Nottingham Forest en Notts County, de oudste voetbalclub ter wereld.

UNIVERSITEITSROUTE

Tilburg Trappers (en de Oberliga Nord) gaan dit seizoen kennis maken met de left winger die afgelopen jaar 42 maal het zwartgouden Panthers-shirt over zijn schouders hees. Richards, afkomstig uit St. Albert (Alberta), is een product uit de ijzersterke Western Hockey League (WHL). Hij begon bij de Regina Pats, daarna tweeënhalf seizoen Everett Silvertips en sloot zijn juniorenperiode af als speler van de Seattle Thunderbirds. In 292 duels tekende Sean voor 146 punten (54 goals en 92 assists).

Net zoals zijn toekomstig ploeggenoot, Connor Sills, sloot ook de left winger zich aan in de hoogste Canadese universiteitscompetitie (Usports). Drie jaar lang was Sean een ‘Cougar’, zoals de atleten van Mount Royal University worden genoemd. Ook in het team van coach Bert Gilling liet Richards een goede indruk achter met een overstap naar Nottingham als beloning.

TEAM PLAYER

De Panthers eindigden het reguliere seizoen als vierde en troffen in de eerste ronde van de play-offs Guildford Flames. Ondanks dat Nottingham in de twee krachtmetingen slechts twee minuten en 49 seconden tegen een achterstand aankeek, vond men toch zijn Waterloo. De nieuweling in Tilburgse dienst nam twee van de zes Panthers goals voor zijn rekening.

‘Al onze contacten bevestigden het verhaal dat we zelf al kenden. Een snelle en positief ingestelde aanvaller met een goed schot en voor de duvel niet bang. Op het ijs leidt hij door het goede voorbeeld te geven en voorop te gaan in de strijd. Als het moet schuwt hij een knokpartij dan ook niet. Een echte team player’, schetst technisch manager René de Hondt een beeld van Sean Richards.