Terug naar Nieuws

TRAPPERS EN MIKKO VIRTANEN UIT ELKAAR

Mikko Virtanen zal komend seizoen niet meer in het geelblauwe shirt van Tilburg Trappers te bewonderen zijn. Het contract van de aanvaller wordt in goed overleg niet verlengd.

‘Na twee jaar met elkaar te hebben samengewerkt wilden we allebei wat anders. We gaan op zoek naar een import met meer scorend vermogen’, aldus René de Hondt. De technisch manager vervolgt: ‘Mikko en Trappers hebben begrip voor elkaars standpunten en daarom kwamen we ook tot deze oplossing. We zijn hem enorm dankbaar voor zijn inzet en prestaties de afgelopen twee seizoenen.’

PALMARES

Mikko Virtanen werd op 7 maart 1994 geboren in Kouvola, een stad ruim 130 kilometer noordoostelijk gelegen van de hoofdstad Helsinki. De center kreeg zijn volledige ijshockeyopleiding in ‘het land van de duizend meren’. Op zijn palmares prijkten onder andere 230 duels in de Liiga (het hoogste niveau in Finland) voor KooKoo en KalPa. Ook doorliep hij verschillende vertegenwoordigende Finse jeugdteams waaronder de onder-17, onder-19 en onder-20.

De overgang naar Tilburg betekende het tweede buitenlandse avontuur voor de 1.84’ meter lange en bijna tachtig kilo wegende forward. Zesennegentig maal kwam de 30-jarige aanvaller in actie voor Tilburg. In deze periode verzamelde hij 27 goals en 44 assists. Afgelopen seizoen werd Mikko geplaagd door blessureleed (zo speelde hij tijdens de play-offs met een gebroken vinger) waardoor hij liefst 21 duels tijdens het reguliere seizoen verstek moest laten gaan. Bij zijn terugkeer op vrijdag 9 februari tegen Leipzig (2-5 nederlaag) tekende hij voor de 2-1.

ZEVENDE FIN

Virtanen was de zevende Fin in de 84-jarige Trappers historie. Ville Helske was in het seizoen 1996-1997 de eerste die het geelblauwe shirt over zijn schouders trok. Hij werd gevolgd door Juha Kuusisaari (’98-’99), Timo Hurskainen (’03-’04), Joel Salonen (’05-’06), Niko Suoraniemi (’08-’09). De rij wordt gesloten door Pippo Limnell Finocchiaro. De zoon van een Finse moeder en Italiaanse vader was twee jaar (2010-2012) actief in de Kruikenstad.

Het vertrek van de Fin verandert niets aan de ambities van het ijshockeybolwerk uit de Kruikenstad. ‘Met verschillende jongens hebben we al gesprekken gevoerd en daar gaan we de komende weken mee verder. Ook komend seizoen staat er een ploeg op het ijs die mee kan doen om de prijzen. Daar kunnen onze supporters op rekenen’, besluit De Hondt.

Reactie Mikko Virtanen

“I want to thank everyone for the past two years, enjoyed being a Trapper and made good memories from Tilburg. Time to enjoy off-season!”

Regards Mikko