Terug naar Nieuws

BJORN BORGMAN VERLENGT ZIJN CONTRACT BIJ TRAPPERS

Verdediger Bjorn Borgman heeft zijn krabbel onder een nieuw contract bij Tilburg Trappers gezet. Zijn nieuwe verbintenis geldt tot en met het seizoen 2025-2026.

DOORBRAAK

Voor Borgman was 2019-2020 het jaar van de definitieve doorbraak. De defenseman maakte één goal, stelde negenmaal een ploeggenoot in staat te scoren en was aan de zijde van de Amerikaan Doug Rose een van de defensieve steunpilaren binnen de formatie van Chris Eimers. Als bekroning voor zijn uitstekende prestaties ontving hij de Bennie Tijnagel Trofee (beste Nederlandse speler onder 23 jaar).

Zijn stormachtige ontwikkeling bleef ook buiten de Hofstad niet onopgemerkt. Bondscoach Doug Mason nam Borgman op in de selectie voor het wereldkampioenschap (Divisie II, groep A) in Zagreb. Gekoppeld aan Noah Muller werkte de debutant een verdienstelijke mondiale titelstrijd af. ‘Hij heeft de potentie om in het buitenland als ijshockeyer te slagen. Aan de puck maakt hij vaak de goede keuze. Dát is talent. Daarnaast heeft hij een goed overzicht en bezit hij het vermogen om het tempo te versnellen of te vertragen waardoor hij een forechecker van zich afschudt’, aldus een lovende Mason toen Bjorn vorig jaar voor Trappers koos. Verbeterpunten zag hij ook. ‘Bjorn moet nog wat sterker worden en meer ervaring opdoen.’

ALLE OBERLIGA WEDSTRIJDEN GESPEELD

Wat goed is komt snel. Dat geldt zeker voor Bjorn Borgman. Hij speelde in de reguliere competitie alle 44 wedstrijden en was de meest scorende Trappers defenceman met 27 punten (4 goals en 23 beslissende passes). In de daarop volgende 13 playoff-wedstrijden – die hij ook allemaal speelde – voegde hij nog eens 7 punten (1 goal en 6 assists) daaraan toe. In alle 57 wedstrijden mocht hij 3 keer voor 2 minuten de strafbank bezoeken.

Met een jaar oberliga ervaring in de pocket zijn we nieuwsgierig naar de verrichtingen van de pas 21-jarige verdediger is zijn sophomore year.