Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. TecArt Black Dragons (10-0)

TRAPPERS TANKT ZELFVERTROUWEN VOOR PLAY-OFFS

Waar Trappers in de voorbije negen dagen nog tweemaal struikelde over Icefighters Leipzig deed men dinsdagavond tegen een piepjong TecArt Black Dragons Erfurt gewoon wat het moest doen. Voor de tweede keer dit seizoen bereikte de Tilburgers de dubbele cijfers (10-0).

‘Play-offs’, het was wellicht het meest gebruikte woord dinsdagavond in IJssportcentrum Stappegoor. Met de belangrijkste fase van het seizoen aanstaande vormde de terugkeer van het kwartet (Giovanni) Vogelaar, (Jordy) Verkiel, (Ties) Van Soest en (Brett) Bulmer een geweldige opsteker voor (de manschappen van) coach Dave Livingston. ‘The first round starts on March 18. Hopefully we’ll be fully healthy for the first time this season’, klonk het uit de mond van de Amerikaanse coach.

NUMMER 200

Ondanks dat het voor de Tilburgers een wedstrijd om des Keizers baard betrof, was hier in de spelopvatting van de blauwgele brigade niets van te merken. Met een agressieve forecheck, hoog tempo en dominant aanvalsspel kreeg Trappers een handval mogelijkheden en kansen tegen de gedecimeerde (13 veldspelers en 2 goalies) en piepjonge (gemiddelde leeftijd 18,6 jaar) Zwarte Draken.

Het duurde tot de achtste minuut voordat de thuisploeg de score opende. Brett Bulmer vond Raymond van der Schuit die Erfurt-doelman Tommi Steffen het nakijken gaf: 1-0. Het betekende doelpunt nummer 200 voor Trappers deze ijshockeyjaargang. Nog voor de eerste dweil liep Tilburg via Ties van Soest, Brett Bulmer en Nihno Hessels uit naar een ruime 4-0 voorsprong.

PRIMEUR

Ook in het middenstuk duurde het even voordat de 1950 toeschouwers van hun stoeltjes konden opveren. De 5-0 van Brett Bulmer betekende het einde voor Tommi Steffen. De Fins-Duitse sluitpost stond even voor halfweg zijn plaats af aan Nick Vieregge. De 19-jarige keeper kende een weinig gelukkige start want het eerste schot dat Trappers op hem afvuurde, was direct raak. Max Hermens velde het vonnis.

De zevende Tilburgse treffer was misschien niet de mooiste van de avond, maar voor de maker wel onvergetelijk. Op aangeven van Jonne de Bonth veegde Marvin Timmer zijn eerste Oberliga goal tegen de netten. De geboren Bosschenaar, die het spelletje met de paplepel kreeg ingegoten van zijn vader Armand (in ’91 en ’92 twee keer landskampioen met Utrecht), werd na afloop uitgeroepen tot Man of the Match.

DUBBELE CIJFERS

In het laatste deel maakte Trappers verbeten jacht op de tweede dubbele cijfers zege van het seizoen. Op vrijdag 19 november van het vorige kalenderjaar won Tilburg met 1-10 in en tegen Krefeld. Het duurde tot 79 tellen voor tijd voordat de tiende treffer op het scorebord verscheen. Giovanni Vogelaar strafte een lichtzinnigheid van Black Dragons verdediger Justus Böttner genadeloos af.

‘Although we could have executed better at times, I’m happy with the win’, keek Dave Livingston terug op de verdiende zege van zijn ploeg. In de slotfase kon de Tilburgse oefenmeester het zich zelfs permitteren zijn doelman Jowin Ansems te wisselen en back-up Kars Buurman zijn eerste Oberliga minuten te laten maken.

Met de vierendertigste zege kwam er (zeer waarschijnlijk) een einde aan het zevende reguliere Oberliga-seizoen voor Trappers. Een jaargang waarin men inponerende cijfers kan overleggen: 47 wedstrijden, 34 maal winst en slechts 13 verliespartijen (waarvan 5 na verlenging of shootouts). Met 209 goals vóór (derde in de Oberliga Nord) en 102 tegen (na Leipzig de beste verdediging).

HÖCHSTADTER EC

Livingston gaat de periode tot aan de eerste wedstrijd (vrijdag 18 maart, aanvang 20.00 uur) gebruiken om zijn team klaar te stomen voor maximaal vijf duels met naar alle waarschijnlijkheid Höchstadter EC. Of de gedwongen rust een voor- of nadeel is, kan hij lastig inschatten. ‘I still hope we’ll have a game this weekend. If not, it is what it is and we’ll have some practices before the series kicks off next Friday.’

Man of the Match
Marvin Timmer | Foto Romy Mullens
Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie