Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. TecArt Black Dragons

Trappers sluit regulier seizoen af tegen Black Dragons Erfurt

Het duurt niet lang meer voor de play-offs van start gaan. Zondag moest Trappers de wedstrijd tegen Hannover Scorpions nog afzeggen vanwege zieke en geblesseerde spelers. Maar gelukkig kan Tilburg de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen vanavond toch weer spelen! In eigen huis komen vanavond in actie tegen de TecArt Black Dragons uit Erfurt.

“This season had been very difficult,” zei coach Dave Livingston vrijdagavond, na de verloren wedstrijd tegen Icefighters Leipzig. Met name de hoge frequentie aan blessures en ziekte, speelt het team parten, aldus Livingston. “We haven’t had one time this year where we’ve been healthy. It hasn’t been so easy on that aspect.” En dat heeft uiteraard ook consequenties op het spel van Trappers. “Of course I want to be more consistent with lines and things like that, but it’s been difficult. I have combinations of two this year and we’re trying to keep them together as much as we can, but it’s hard to do that.” Aan de andere kant ziet Livingston er ook het positieve van in, aangezien iedereen nu met iedereen moet spelen en elkaar zo ook beter leert kennen. “That can be beneficial at points in the game too.”

INTENSIEF DOPPELPACK

Begin november werkten de teams de Doppelpack af in Erfurt. Deze duels werden beiden gewonnen door Trappers. De eerste wedstrijd werd een relatief gemakkelijke overwinning: 2-5. In het tweede duel binnen 24 uur kwam Dragons een stuk agressiever uit de startblokken. Trappers had zichtbaar meer moeite met de tegenstander, maar trok met 2-3 winst de drie punten toch over de streep. Dit ging niet zonder slag of stoot. Ruud Leeuwesteijn gaf na de wedstrijd aan dat het toch wel een slijtageslag geweest was op de zondag. Bij velen was de batterij ver leeg tegen het einde.

STABIEL SPELEN

Het is goed voor te stellen dat de batterij van de spelers van Erfurt ook behoorlijk veel te verduren heeft. Black Dragons zit midden in een druk programma. Afgelopen weekend speelden ze tegen Essen en Leipzig, vanavond Trappers en komend weekend wordt het seizoen afgesloten met wedstrijden tegen Hannover Scorpions en Herne. En daarná volgt direct de pre-play-offs. “Ons doel deze week is om stabieler ijshockey te spelen. Tegen Leipzig speelde we echt goed (5-2 gewonnen), maar tegen Essen was minder goed. Dus ik wil stabieler ijshockey zien.” Coach Raphael Joly benadrukt ook dat hij zijn spelers heeft verwittigd dat ‘spelen voor jezelf’ ook voorbij is. “Accepteer je rol en voer die uit, of je nu in de derde of vierde lijn speelt, of het nu ondertal of powerplay is, je dient je rol naar behoren uit te voeren. Je speelt niet voor jezelf, je speelt voor het team.”

AFWEZIGEN

De volgende Trappers zijn vanavond niet aanwezig: Tijn Jacobs, Diego Hofland, Bartek Bison en Ruud Leeuwesteijn. Of Giovanni Vogelaar en Brett Bulmer beschikbaar zijn is op moment ban schrijven nog niet bekend.

De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur en er zijn nog tickets beschikbaar. Koop je tickets op www.trappers.nl.