Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Saale Bulls Halle (3-1)

Foto Arie Leeuwesteijn

TRAPPERS MET EEN GOED GEVOEL NAAR DE PLAY-OFFS

Vooraf stond al vast dat Tilburg Trappers en Saale Bulls Halle de nummer een en twee van de Meisterrunde in de Oberliga Nord zouden zijn. Beide ploegen konden dus vrijuit spelen en dat leverde een vermakelijke wedstrijd op.

De eerste paar minuten was Saale Bulls Halle wat gevaarlijker. In de tweede minuut probeerde Suschomer de puck langs Meierdres te frommelen maar zonder succes. Meierdres had het de eerste paar minuten sowieso iets drukker dan zijn collega-goalie aan de overkant. Maar goalie Kevin Beech was de eerste die moest vissen.

DRAAIEN EN SCHIETEN

In de vierde minuut kreeg Nardo Nagtzaam de puck. Hij gaf hem aan Mitch Bruijsten die achter de goal langs schaatste. Hij kwam aan de andere zijkant van de goal terecht en leek zich vast te lopen. Maar toen had hij een verrassende draai in huis en veegde de puck langs Kevin Beech. De 1-0 van Mitch Bruijsten was de tweehonderdste goal van Trappers dit seizoen.

Na de goal golft het spel op en neer. De grootste kansen waren voor Trappers. Saale Bulls Halle scoorde wel maar dat doelpunt werd afgekeurd.

KANS OP KANS

In de eerste minuten van de tweede periode creëerde Trappers kans op kans. Maar de puck wilde er maar niet in. Het bleef spannend want ook Halle  kreeg kansen. Uiteindelijk was het via Patrik Rypar raak voor de bezoekers. Rypar kon alleen op Ian Meierdres af en schoot de puck hoog achter de Tilburgse goalie. Een goede minuut later had Trappers de voorsprong al weer terug.

Trappers drong al voor de 1-1 aan maar steeds stond Beech in de weg. Het was uiteindelijk Max Hermens die rustig en vol ‘in control’  richting het Duitse doel ging. Hij gaf hem op het juiste moment voor waar Ivy van den Heuvel stond voor de tip-in.

BELANGRIJKE STOP

Trappers ging meteen op zoek naar goal nummer drie. Er was een grote kans voor Parker Bowles maar hij ging vlak voor de goal onderuit. In de break-away van Halle maakte Alexei Loginov een overtreding (hooking) op Thomas Zuravlev die in kansrijke positie was. Penalty shot voor Halle. Zuravlev miste. Of beter gezegd, Ian Meierdres stopte de inzet en hield zijn team in de wedstrijd.

Een belangrijke actie, vindt Giovanni Vogelaar. ‘’Ons geeft dat een hele boost want als ‘ie er wel ingaat dan moeten we er nog een goal bijmaken. En voor Ian zelf is het ook lekker want je staat toch een-op-een met iemand.‘’

KAPOTTE SCHAATS

Meierdres moest even later van het ijs af met een kapotte schaats. De schaats werd wel gemaakt maar Ruud Leeuwesteijn keepte (heel verdienstelijk) de rest van de wedstrijd uit.

Leeuwesteijn zag zijn ploeg nog in de tweede periode de voorsprong vergroten. Ryan Collier gaf een pass op Mitch Bruijsten maar zijn inzet werd gekeerd. Collier was er vlug bij om de rebound binnen te vegen.

In de derde periode gebeurde er van alles. Prachtige acties, spelers die het met elkaar aan de stok hadden en kansen te over. Opvallend was dat tien minuten voor tijd Trappers nog een keer het gaspedaal in trapte. Een kenmerk van Trappers in de Oberliga, zegt Vogelaar. ‘’Dat gebeurt al twee jaar, dat we in de derde periode genoeg energie hebben. Dan gaan we nog harder.’’ Het regende shots on goal maar scoren lukte Trappers niet. Saale Bulls Halle scoorde ook niet en dus eindigde het in 3-1 voor de Tilburgers.

Afsluiten met een overwinning is lekker met oog op de play-offs. Daar wacht Blue Devils Weiden. Coach Bo Subr weet nog niet veel van de komende tegenstander. ‘’I know it’s a tricky team. We need to prepare well for them. We’ll do that by watching many video’s next week.’’ En dan heeft hij er alle vertrouwen in dat zijn team klaar is voor de play-offronde tegen Weiden.