Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Saale Bulls Halle (1-5)

TRAPPERS VERLIEST KRAKER TEGEN HALLE DOOR LES IN EFFICIËNTIE

Trappers verloor dinsdagavond de kraker tegen Saale Bulls Halle met 1-5. De uitploeg, die al een dag op Tilburgs ijs acclimatiseerde, was vooral feller en efficiënter in de afronding. Met de overwinning neemt Halle een stevigere nummer één-positie in.

Door Arthur Ottenhof

Vanaf het eerste moment werd duidelijk dat de frase ‘aan elkaar gewaagd zijn’ een understatement bleek. Trappers en Halle gunden elkaar geen centimeter. Daardoor ontstonden er ook nog geen echte honderd procent kansen. Enkele uitbraken later kreeg Erik Hoffmann voor Halle dan toch de eerste mogelijkheid – en Diego Hofland voor Trappers. Beiden stuitten op de legguards van respectievelijk Ruud Leeuwesteijn en Jakub Urbisch.

Daarna volgde een lullig moment: Jannik Striepeke zwiepte de puck tegen de stilstaande Jordy van Oorschot aan, die aan de grond genageld stond: 0-1. Tot slot raakten Jordy Verkiel en Michael Fomin nog verwikkeld in een opstootje. De scheidsrechters lieten de kemphanen elk twee minuten brommen. Doordat de tribunes leeg bleven, vielen de nodige scheldwoorden in het Engels en Duits over en weer te horen.

ONVERDIEND ACHTER?

Het tweede bedrijf kenmerkte zich door een vlotte eerste tien minuten. Het spel vloog bij tijd en wijlen heen en weer. Kevin Bruijsten leek de achterstand meer dan beu te zijn en tikte de puck halverwege de periode achter de sterk keepende Urbisch. Dat gebeurde nadat Danny Stempher en Max Hermens het voorwerk hadden verzorgd. Zo begon ook de aanzet voor een geelblauw initiatief.

Maar Halle zou de geslepen en gehaaide nummer één niet zijn als het wederom op voorsprong zou komen. Joonas Niemelä onderschepte een breedtepass, waarna Tatu Vihavainen de puck snoeihard binnen kon maaien. Het Finse duo, dat vooraf al aangestipt werd als levensgevaarlijk, drukte hun gevreesde imago uit in een doelpunt. In die zin leek Halle op een echte titelkandidaat: je geeft de tegenstander het idee dat ze beter zijn en je slaat even later toe op de juiste momenten. Verder viel het vooral op dat er weinig momenten waren waarop het spel stil lag. Dat was te danken aan het harde, maar faire spel van beide ploegen.

RUUD VERSUS DE REST

Trappers-goalie Ruud Leeuwesteijn, die maandag 25 jaar werd, liet andermaal zien uit welk hout hij gesneden is. Met een paar puike reddingen voorkwam hij een ergere voorsprong. Toen even later de puck bleef liggen door een schot van Sergej Stas, was Patrick Schmid er als de kippen bij om het rubber alsnog over de lijn te tikken. Leeuwesteijn baalde zichtbaar, zowel verbaal als non-verbaal. Deze goal deed de Bulls uit Halle juist weer opleven. Vijf minuten later maakte de zeer aanwezige Stas namelijk de 1-4. Trappers-coach Dave Livingston laste gelijk een time-out in. Het leek verder geen immense impact meer te hebben, want vlak daarna maakte Lukas Valasek na vlot combineren met het Finse superduo (Niemelä – Vihavainen) er 1-5 van.

Zo neemt Halle verder afstand van de Tilburgse formatie, dat nu zeven punten meer heeft. Hannover Scorpions won dezelfde avond van Herforder, waardoor het tijdelijk tweede staat. Trappers heeft wel twee wedstrijden minder gespeeld dan de Scorpions.

De bloemen voor Man of The Match mocht Jonne de Bonth ontvangen

Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie