Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Saale Bulls Halle (0-3)

Trappers verliest van Halle

Na een goede thuiswedstrijd van de Tilburg Trappers afgelopen zondag tegen de Hannover Indians die met 6-2 werd gewonnen mochten ze op dinsdagavond de achtste november weer aan de bak. Nummer zes Saale Bulls Halle kwam op visite. Op de lang geblesseerden Tijn Jacobs en Jordy Verkiel na was Tilburg compleet.

De Trappers hadden al snel het overwicht maar konden de kansen in de eerste acht minuten niet benutten. Dat deed Saale Bulls wel. Na acht minuten kregen de Duitsers de puck in het Tilburgse verdedigingsvak want ze konden de puck niet uit het vak krijgen en met twee passes stond Patrick Schmid alleen voor Trappers goalie Cedrick Andree en die werd met een zacht schuivertje gepasseerd.

Daarna nog twee grote kansen voor Halle maar goalie Andree en een misser van Halle zorgde nog steeds voor maar een 0-1 achterstand.

Tegen het eind van de eerste periode bouwde Tilburg de druk weer op naar het doel van Halle goalie Timo Herden. Zowel Max Hermens, Diego Hofland en Delaney Hessels lukte het niet om de gelijkmaker te produceren zodat de eerste periode met een 0-1 achterstand werd afgesloten.

Aan het begin van de tweede periode kreeg Danny Stempher een uitgelezen mogelijkheid en hij legde de puck breed op Reno de Hondt maar de puck werd gestopt door de Duitse goalie. Raymond van der Schuit kon een vliegende puck even later niet als honkballer het doel in slaan. Dan in minuut 25 viel de eerste straf in de wedstrijd. Die was voor Halle. Dennis Gulda mocht zijn zonden gaan overdenken in de ‘Sin Bin’. De twee minuten met een man meerderheid leverde geen schot op doel op voor de Trappers. Even later moest captain Kilian van Gorp naar de strafbank. Waarbij eerst shorthanded kans van Max Hermens werd gestopt sloegen de Duitsers wel toe. Een schot vanaf rechts van de face-off cirkel vloog snoeihard over de schouder in het dak van het doel. Het was al de eenentwintigste powerplay goal van Halle. Daarna kregen de Saale Bulls twee mega kansen maar Tilburg goalie Cedric Andree redde tweemaal op formidabele wijze.

En terwijl Tilburg weer met een man meer het ijs op mocht kreeg Saale Bulls na twee slordige turnovers twee levensgrote kansen, maar weer met twee fantastische reddingen hield Cedric Andree zijn team op maar een 2-0 achterstand. Het overwicht, wat er in de eerste periode wel was, zagen we niet meer terug in de tweede periode. De schotenverhouding in de tweede twintig minuten ijstijd was acht om acht.

In de derde periode lukte het Tilburg nog steeds niet om het verschil te maken. Saale Bulls hoefde niet meer en de Trappers lukte het ook niet. Dat is ook te zien aan de schotenverhouding in de derde periode. Die was verrassend laag met vijf om vier. Een een schot van Patrick Schmid gleed ook nog eens het lege net van de Trappers in. Bulls goalie Timo Herden stopte alle 25 schoten van de Tilburg Trappers. Het is alweer de vierde nederlaag in de laatste vijf wedstrijden voor de Trappers. Tilburg Trappers coach Doug Mason vertelde in de persconferentie dat bij vlagen de Trappers nonchalant met de kansen omgingen.

Vrijdag de elfde mogen de Trappers het thuis opnemen tegen de nummer drie de Herner EV. De Miners staan vijf punten los met een wedstrijd minder gespeeld.