Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. Saale Bulls Halle

Trappers aast op revanche tegen Saale Bulls Halle

Vanavond speelt Trappers voor de tweede keer dit seizoen tegen Saale Bulls Halle. Na het verliezen van die eerste wedstrijd in september, wil Tilburg nu revanche en in eigen huis het door ‘Busbeine’ geteisterde Bulls verslaan.

De Bulls zullen ongetwijfeld met zware ‘Busbeine’ het ijs betreden vanavond. Afgelopen zondag zat het team alles bij elkaar acht uur in de bus, vanwege de uitwedstrijd in Rostock. Vandaag hebben ze er een rit (enkele reis) van een kleine zes uur op zitten. Vrijdag moeten ze ook nog naar Hamburg; wederom een heen- en terugreis van alles bij elkaar acht uur. “Ja, die busreizen zijn echt Wahnsin! Maar we hebben een vrij brede selectie, dus ik ben overtuigd dat we dinsdag tegen Tilburg gewoon onze kwaliteiten kunnen inzetten,” sprak coach Marius Riedel zondagavond over de wedstrijd van vanavond.

CATASTROFAAL PUCKVERLIES

In de eerste uitwedstrijd van Trappers, liet Halle al zien wat voor kwaliteiten dat dan kunnen zijn: veel druk zetten en goed verdedigen. Binnen zes minuten stonden de Bulls al met 2-0 voor en liep Tilburg achter de feiten aan. In de laatste drie minuten werd Cedrick Andree van het ijs gehaald en kon Trappers met een man meer op het ijs nog de 5-4 maken, maar het was te laat om het nog spannend te maken. “Wij verloren te veel de puck en dat is tegen een team als Halle catastrofaal. Ze kunnen goed verdedigen en hebben wat dat betreft verdiend gewonnen,” zei coach Mason toen na die wedstrijd.

JONG TEAM

In datzelfde vraaggesprek na de wedstrijd werd Mason door de verslaggever van Saale Bulls TV ook gevraagd wat het doel is van Trappers dit seizoen. “Natuurlijk wil iedere trainer Meister worden. Maar dit is een jong team dat nog moet leren wat winnen is. Veel jongens die in het team zaten dat zeven jaar geleden kampioen werd, zijn inmiddels al vertrokken. Maar de kwaliteit is er. En het juiste karakter ook. Dus ik heb zeker vertrouwen in deze ploeg.”

BÖSER BUBE

Inmiddels zijn we vijftien wedstrijden verder (Halle zelfs zestien) en staat Trappers op de vierde plaats in het klassement, en Saale Bulls op de zevende plaats. Het Finse duo Vihavainen en Varttinen behaalde de meeste punten, met Mathieu Tousignant op de derde plaats met zeven goals en twaalf assists. De Canadees verkondigde bij zijn aantreden dat hij de speler wil zijn die ‘geliefd is door de eigen fans, maar gehaat wordt door de fans van de tegenstanders’. Ondanks de stoere praat, is Tousignant niet de Böser Bube van het stel. Dat is namelijk Sergej Stas, met 26 strafminuten achter zijn naam.

REVANCHE

Ook zo nieuwsgierig of Trappers zich kan revancheren op Saale Bulls? Kom dan vanavond naar IJssportcentrum Stappegoor! De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur en er zijn nog kaarten beschikbaar. Jordy Verkiel en Tijn Jacobs zijn voor Trappers de afwezige spelers vanavond.