Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Rostock Piranhas (6-1)

TRAPPERS WINT NA WEIFELENDE START

Tilburg Trappers heeft ook zijn tweede duel van het nieuwe kalenderjaar gewonnen. De koploper in de Oberliga Nord klopte Rostock Piranhas: 6-1.

Aanvankelijk zag het er niet naar uit dat de Piranhas voor de derde keer in deze ijshockeyjaargang gemakkelijk aan de kant zou worden gezet. Sterker nog, in de eerste twintig minuten was het team van coach Christian Behncke minimaal gelijkwaardig aan Trappers, dat Jordy van Oorschot en Nick de Ruijter wegens blessures miste. Maar in de veertig minuten daarna schakelde de koploper in de Oberliga Nord een paar tandjes bij en werd het alsnog een ruime zege voor de geelblauwe brigade.

GEEN THEATER

Uit pure woede smeet Ivy van den Heuvel na 88 tellen in het tweede bedrijf, zittend in de Trappers-spelersbank, zijn stick op het ijs. Seconden daarvoor was de Tilburgse captain achter het Piranhas doel in het gezicht geraakt door de stick van een Duitse verdediger, die en passant ook met een slew foot de benen onder Van den Heuvels’ lichaam veegde. Bloedend onder het rechteroog zocht Ivy contact met referee Patrick Leven. De leidsman wilde echter van geen straf weten.

‘Op dat moment was het louter boosheid en geen theater om het team weer scherp te krijgen na een periode waarin het duidelijk niet liep aan onze kant’, lichtte de geboren Bosschenaar zijn emotionele reactie op het voorval toe. ‘Ons eerste schot op doel kwam pas na vier minuten, geloof ik, terwijl zij er op dat moment al vijf hadden. Effe serieus, we spelen thuis. Daar moeten we hard aan werken want het gebeurt de laatste weken té vaak.’

LESJE GELEERD

De intenties waarmee de gasten het ijs opstapten, werden vanaf de eerste minuut duidelijk. De nummer 7 in de Oberliga Nord was vastbesloten niet te figureren in een Trappers-show, wat resulteerde in een overtuigende eerste periode. Na vier minuten liet routinier Greg Classen de 17 meegereisde Rostock-fans in het bezoekersvak van hun stoel opveren toen hij met een polsschot over de vanghand van Ruud Leeuwesteijn zijn ploeg op voorsprong zette, 0-1.

Het was de vierde keer dit seizoen dat Trappers in eigen huis op achterstand kwam. Brad McGowan (Hamburg Crocodiles), Marcel Pfänder (Essen Moskitos) en Viktor Braun (EXA Icefighters Leipzig) gingen de 41-jarige Canadees voor. ‘Our start to the game wasn’t very good’, analyseerde coach Bo Subr na afloop. ‘It took us some time to get into it. We learned a lesson in 20 minutes that we can’t play like that. We talked about some stuff during the intermission and had a lot better second and third period.

Ondanks de weifelende Tilburgse start prijkte er bij de eerste dweil toch een 1-1 tussenstand op het scorebord in het wederom uitverkochte IJssportcentrum Stappegoor. Twee minuten na de goal van Classen maakte Jordy Verkiel de achterstand ongedaan. Vanaf de blauwe lijn liet de Dordtse alleskunner (ook vrijdagavond acteerde hij weer als verdediger én aanvaller) Piranhas-doelman Jakub Urbisch kansloos.

DOPING

Onbedoeld werkte de reactie van Ivy van den Heuvel wellicht toch als doping voor Trappers. Vanaf dat moment schakelde de drievoudig Oberliga Meister enkele tandjes bij en liep men uit naar een 4-1 voorsprong via treffers van Reno de Hondt (na fraai voorbereidend werk van Ryan Collier), Boet van Gestel (afstandschot vanaf de blauwe lijn) en Mitch Bruijsten, die een pass van Alexey Loginov in één tijd binnenveegde.

‘We got out of our zone a little bit better and skated more. Things started to fall in place’, vond de Trappers-coach. ‘We got more shots, created chances and scored some timely goals. That decided the game pretty much.’ Zijn aanvoerder onderschreef de zienswijze van de Tsjechische oefenmeester: ‘Je merkte het aan de straffen die zij maakten. Dat waren hookings en holdings. De cycle vanuit de hoek is onze kracht. Als dat begint te draaien, zijn we heel lastig te stoppen.’

NUMMER HONDERD

In het slotstuk bleef het spelbeeld onveranderd. Trappers deelde de lakens uit en had nauwelijks wat te vrezen van de ‘Roofvissen’. De vijfde Tilburgse treffer betekende de honderdste goal voor Trappers dit seizoen in IJssportcentrum Stapegoor. ‘Ik stond op de blauwe lijn en zag Mitch (Bruijsten) naar het net gaan. Mijn eerste reactie was: hup, die puck naar de goal toe. Via zijn schaats viel de puck binnen. Die tellen ook’, beschreef Ivy zijn assist op het jubileumdoelpunt. Twee minuten voor tijd legde Max Hermens de eindcijfers vast.

Al leek Van den Heuvel in de allerlaatste seconde nog op weg naar de 7-1 maar Piranhas defenseman Werner Hartmann stak er hardhandig een stokje voor. Ook nu kreeg de Trappers-captain nul op het request bij de arbitrage. ‘Natuurlijk hoopte ik stiekem op een penaltyshot want ik werd behoorlijk hard gevloerd. Maar het is aan de scheidsrechter om te beslissen en hij gaf hem niet.’

CLOSE GAME

Zondagmiddag (aanvang 17.00 uur) wacht met EXA Icefighters Leipzig wederom een zwaar karwei. De eerste confrontatie tussen beide ploegen werd in de verlenging door Leipzig met 3-2 gewonnen. Bo Subr: ‘They lost four in a row now so they’ll go hard on Sunday. It’s a long trip and a tough spot to play. The fans there are really loud. I expect a close game. Hopefully we can finish it well.’

Man of the Match
Alexey Loginov (Foto Romy Mullens)
Klik hier voor de samenvatting.