Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Hannover Scorpions (8-3)

Verlamde Scorpions verslagen door vlammende start Tilburg Trappers

Vrijdagavond speelde Tilburg Trappers thuis de klapper tegen nummer twee Hannover Scorpions. De winnaar van deze wedstrijd zou de koppositie in de ranglijst opleveren. De verwachtingen waren dan ook meer dan hoog. Met een monsteroverwinning van 8-3 stelde Trappers de uitverkochte ijshal zeker niet teleur. Scorpions werd binnen tien minuten afgedroogd en kwam niet meer aan de puck in de rest van de wedstrijd. Met andere woorden: Trappers is nog steeds number one!

Vlammend ging Trappers van start in de eerste periode. In tien minuten tijd kreeg Christoph Mathis vier goals om zijn oren. Max Hermens opende het bal na vijf minuten speeltijd. Ondanks dat hij voor de goal onderuit gekegeld werd, wist hij de puck achter Mathis in het net te schieten. Een halve minuut later was het Ivy van den Heuvel die op het juiste moment achter Brock Montgomery kwam inschaatsen zodat deze hem de puck kon toespelen. Mathis was kansloos.

STERK BEGINNEN

“Dat is wat we altijd doen: sterk beginnen en veel druk zetten. De keeper kan dan niet veel doen: alle goals die we maakten waren goede goals,” vertelde de nummer 71 Nardo Nagtzaam na de wedstrijd. De druk hield ook niet op bij die twee goals, de gebroeders Bruijsten kwamen er ook nog aan te pas: Mitch scoorde de 3-0 en halverwege de eerste periode maakte Kevin Bruijsten de 4-0.

Coach Dieter Reiss was tijdens de persconferentie nog steeds een beetje ontdaan door de snelle start van Tilburg: “The first ten minutes of the game killed us. We just weren’t ready, we were asleep. And there is no way you can come back from that.” Reiss wisselde zijn goalie na de 4-0 en Enrico Salvarini wist de rest van de eerste periode zijn goal schoon te houden. Met de goaliewissel leek Scorpions ook wat meer te ontwaken op het ijs: het spel golfde nu wat meer op en neer.

POWERPLAY

Hannover Scorpions is een team dat bekend staat om zijn sterke powerplay. Dat bleek gisteren ook maar weer. Alexei Loginov was naar de bank gestuurd en het leek erop dat Trappers de powerplay goed doorstond, maar met nog vier seconden straftijd op de klok wist Mathew Wilkins Ian Meierdres te passeren. Nagtzaam: “Ik dacht dat ie naast ging, maar hij tipte hem toch nog binnen. Dat is ook ijshockey, daar doe je niets aan.”

In de eerste pauze kregen Scorpions de tijd om zichzelf te herpakken. Eenmaal terug op het ijs bleek echter wel dat de frustratie soms de overhand nam. Het spel werd fysieker en de strafbank liep regelmatig vol.

TILBURGS IJSHOCKEY

Meteen aan het begin van de tweede periode scoorde Trappers hun vijfde goal van de avond, wederom mogelijk gemaakt door de Nijmegenlijn: na een pass van Kevin Bruijsten op Nardo Nagtzaam ontving Mitch Bruijsten de puck en scoorde hij. “Dat is Tilburgs ijshockey,” aldus Nardo Nagtzaam, die de goal ook zelf had kunnen maken: “als iemand open is dan gaat de puck daar naartoe!”

Defensemen Ryan Collier is na de wedstrijd tevreden over het spel van Trappers: “We hebben heel goed gespeeld; gedisciplineerd en bewust van het feit dat het begin van de wedstrijd heel belangrijk is. Dit was de eerste wedstrijd waar we bijna helemaal compleet waren (alleen Nick de Ruijter was nog geblesseerd) en het klikte gewoon op het ijs. De aanvallers kwamen ook goed terug op de backcheck om zo hun kwaliteitsspelers de tijd aan de puck te ontnemen.”

THAT’S HOCKEY

Ondanks dat glipte Sean Fischer toch door de Tilburgse defense heen. De schaats van Danny Stempher veranderde onverwacht het schot van de boomlange Goran Pantic van richting, waarna Fischer de 5-2 kon maken. Niet veel later was het dezelfde Fischer die naar de strafbank verdween na alweer een relletje op het ijs. “That’s hockey: with two top teams you can expect a fysical game,” vergoelijkte Trappers coach Bo Subr de vele straffen in de tweede periode naderhand. “But it never got out of control.”

Tevredenheid overheerste dan wel bij de coach na de wedstrijd, het powerplayspel van Tilburg was niet best. “We practiced this yesterday and all went well, but today it didn’t go so well.” Trappers wist inderdaad geen enkele powerplay te benutten. Tenzij je de omgekeerde situatie mee zou tellen: tijdens een powerplay voor Hannover, ontsnapte Brock Montgomery met de puck en kon Danny Stempher het feestje compleet maken met de shorthanded goal. Dit was nog geen minuut nadat Mitch Bruijsten ook al had gescoord voor Trappers. Met nog tien minuten speeltijd op de klok stond Tilburg nu 7-2 voor.

Tijdens een schaarse ontsnapping van Scorpions, maakte Mathew Wilkins nog de 7-3, maar de koek was toen al zichtbaar op voor de Hannoveranen. Ze waren all over the place en kwamen nog nauwelijks aan de puck de laatste vijf minuten. Trappers bleef echter schot op schot maken op Salvarini’s goal.

MASKER

Nog anderhalve minuut speeltijd en daar was Ivy van den Heuvel. Vanavond speelde hij met een masker vanwege een eerder opgelopen kaakblessure. Het masker deerde de captain duidelijk niet: als kers op de taart maakte hij de 8-3 vanavond en konden de mannen van Bo Subr het feestje gaan vieren in hun kleedkamer.

“Het is belangrijk om goed te beginnen aan zo’n wedstrijd en goals te maken,” herhaalde Ryan Collier nogmaals. “Wij kunnen dat dan ook zestig minuten lang doen met de lijnen die we hebben. Dit zijn de leukere wedstrijden die je gewoon wil winnen en waarin je wil laten zien dat je de betere bent!” Een blik op de ranglijst van de Deutscher Eishockey-Bund bevestigde de succesvolle avond: Trappers staat nog altijd nummer één. Nu met drie punten voorsprong op de verslagen Scorpions.

Man of the Match
Mitch Bruijsten (Foto Brigitte Jansen)

Klik hier voor de samenvatting