Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. EXA IceFighters Leipzig (0-2)

TRAPPERS VERLIEST MAAR STELT FANS NIET TELEUR OP AVOND VAN AFWEZIGEN

Vrijdagavond volgde een reprise van de carnavalswedstrijd tegen Leipzig. Ditmaal verloor het met 0-2, mede door acht afwezigen. Desalniettemin streed de ploeg voor wat het waard was, met steun van het luide publiek.

Door Arthur Ottenhof

Trappers moest het op zien te nemen tegen Leipzig zonder de vele afwezigen. Afgelopen zondag wonnen de IceFighters nog met 4-1 in het carnavalsweekend van de Tilburgse ploeg. Ties van Soest, Brett Bulmer, Diego Hofland, Bartek Bison, Ruud Leeuwesteijn, Tijn Jacobs, Jordy Verkiel en Giovanni Vogelaar moesten deze avond om uiteenlopende redenen collectief verstek laten gaan. Dat al die namen er niet bij waren, was qua overwicht niet direct te zien. Leipzig wachtte af en liet de puck aan de thuisploeg.

Tegelijkertijd betekende het ruim baan voor jonkies als Roy Ansems, de broer van de eveneens jonge goalie Jowin. Kars Buurman, goalie van de onder-17, stond stand-by. Ook Marvin Timmer kreeg weer eens tijd op het ijs, waar jongens als Renzo van de Brink en Diego Kleijssen op de bank zaten. Zo nu en dan was Trappers gevaarlijk via de net op tijd herstelde Max Hermens. En een enkele keer zette Jonne de Bonth zelf een fraaie aanval op, maar een openingstreffer bleef vooralsnog achterwege. Jowin Ansems redde tussendoor nog een aantal keer met een scherpe pareeractie. Doordat Leipzig twee straffen kreeg, ontstond er soms ruimte, maar ook dat mocht niet baten. Zo vloog de eerste periode door het minieme aantal straffen voorbij.

OP DE BEEN

Jowin Ansems liet het gemis van Ruud Leeuwesteijn niet voelen, want hij stond puik te keepen. In een 5-tegen-3 bleef Trappers mede door hem op de been. Even daarvoor had Reno de Hondt op pure wilskracht de lat achter goalie Eric Hoffmann geraakt. Toen de rappe nummer 77 probeerde de puck alsnog in het doeltje te prikken, volgde een toren van spelers, met De Hondt ergens verstopt onderop. Niet veel later kon ook Noah Muller ontsnappen na een pijlsnelle counter, maar hij stuitte ditmaal op de legguards van de Leipzig-goalie. Zo bleef het telkens in evenwicht. Op het einde van de periode kreeg Raymond van der Schuit nog een discutabele straf. Daardoor moest Trappers bij aanvang van het derde bedrijf een minuut met een man minder starten.

TOCH BUIGEN

Delaney Hessels stuitte op de goalie, waar even later Michael Burns de goal, Ansems en zichzelf onderuit glijdt. De puck bleef voor de lijn liggen. Daarna werd goalie Hoffmann onderuit gekegeld. Het leidde allemaal tot een fractie van frustratie toen Max Hermens een Leipzig-speler raakte met een hoge stick. Het leverde hem een paar forse minuten, waarin Ian Farrell in de korte hoek wist te profiteren. Toen Hermens als een duveltje uit een doosje van de strafbank alleen op Hoffmann af kon gaan, leek de goalie het doeltje eruit te gooien, waardoor de aansluitingstreffer niet telde. Hermens zei daar na afloop over: ‘de puck was nét niet over de lijn, de goalie deed de rest.’ Daarna kon Connor Hannon de verdubbelaar inzetten door de 0-2 binnen te frommelen. Ondertussen had de ijsmeester het knap lastig met beide doeltjes.

Michael Burns, de Canadees met de langste haren van het gezelschap en gevoed met een dosis gif, zei het volgende over de wedstrijd: ‘Ik weet niet of er veel verschil was vanavond, het was in ieder geval een zeer dunne lijn. Het was simpelweg een ‘bounce’ voor ons in powerplay. Verder hielden we de boel goed tegen, vrij conservatief, zou je kunnen zeggen. En tot slot: vooral mentaal is dit een zwaar seizoen, dus laten we hopen dat zo gauw mogelijk alles weer zo goed als normaal is.’

Man of The Match
Jowin Ansems | Foto Romy Mullens
Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie