Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. EXA IceFighters Leipzig

Trappers wil revanche tegen Icefighters Leipzig

Voor de tweede keer in een week tijd gaan de nummers twee en vier de strijd met elkaar aan. Tilburg heeft vanavond de kans om zich te revancheren op Icefighters, waar ze afgelopen zondag nog van verloren in Leipzig. Het zo goed als uitverkochte Stappegoor gaat daarbij een grote steun zijn voor Trappers.

Het was een pijnlijk verlies afgelopen zondag, waarin Trappers slechts één keer de legguards van goalie Patrick Glatzel kon passeren. Het werd 4-1 in Leipzig. Dave Livingston was kort in zijn wedstrijdanalyse: “The best team won.” Leipzigcoach Sven Gerike kon dat in diezelfde persconferentie alleen maar beamen: “Daar heeft hij gelijk in! Ik denk dat dit één van onze beste wedstrijden van dit seizoen was. Ik ben ontzettend trots op ons team.”

GEEN ROUTINE

Maar Leipzig is niet onfeilbaar, zeker niet. Afgelopen dinsdag speelden ze op hetzelfde ijs tegen Hannover Scorpions, maar verloren ze met 1-4. “Wat dat betreft hebben we nog altijd niet de juiste routine in het spelen gevonden,” zei Gerike aanzienlijk minder enthousiast dan zondagavond.

LUIDE STEUN

Geroutineerd of niet; Icefighters Leipzig blijkt dit seizoen een pittige tegenstander te zijn voor Tilburg. Daarnaast zal het ontbreken van een aantal spelers vanavond een extra uitdaging zijn voor Trappers. Maar het is vanavond de eerste wedstrijd waarbij alle stoelen weer bezet mogen zijn. En daar hebben de Tilburgse fans massaal gehoor aan gegeven. En dus kan het team niet alleen rekenen op hun eigen schaats- en speelkunsten, maar ook op de luide steun van de tribunes.

LET’S GO TILBURG, LET’S GO!

Het zingen, applaus, gejoel en geschreeuw kan weer onbeperkt galmen op Stappegoor. Raymond van der Schuit noemde het eerder al een ‘boost’ als hij voor publiek speelt. “De sfeer in het stadion geeft extra energie en zweept me nog meer op.” Kom en juich Tilburg Trappers vanavond dus naar die overwinning toe! En geef zo die extra boost aan het team: Let’s go Tilburg, let’s go!

AFWEZIGEN

De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur en de volgende Trappers zijn vanwege ziekte/blessures niet aanwezig: Tijn Jacobs, Ties van Soest, Diego Hofland, Giovanni Vogelaar, Bartek Bison en Ruud Leeuwesteijn. Op moment van schrijven is ook nog niet zeker of Brett Bulmer en Jordy Verkiel vanavond kunnen spelen.