Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. EV Duisburg – Die Füchse (8-4)

TRAPPERS HEEFT GENOEG AAN SPRINTSTART TEGEN PROMOVENDUS

Trappers schoot uit de startblokken tegen promovendus Füchse Duisburg. Maar juist doordat het gauw beslist was, kon de rest van de wedstrijd minder bekoren. Het publiek mocht in totaal acht keer juichen.

Door Arthur Ottenhof

Het duurde welgeteld 65 seconden voordat Jonne de Bonth het net achter Füchse-goalie Niklas Lunemann vond. Toen het publiek op Stappegoor even knipperde, lag de volgende er ook al in. Jordy van Oorschot was dit keer degene die doeltreffend was. De Duisburg-coach leek er al gauw klaar mee en wisselde na een extreem vroege time-out al zijn keeper. Linus Schwarte mocht het gaan proberen. Je raadt het al: het maakte geen verschil. Alexei Loginov, Connor Sills, Danny Stempher en Delaney Hessels maakten er allemaal eentje, waardoor Trappers na ruim tien minuten op 6-0 stond.

Elk schot op goal was zo’n beetje raak, ongeacht de keeper. En daarom stond Trappers ook op een riante voorsprong, ongeacht de tegenstander. De laatste tien minuten van de eerste periode hadden een ander gezicht. De thuisploeg ging vooral mee in het slordige spel van de gasten. Irritatie en frustratie zorgden voor kleine opstootjes, maar het mocht allemaal geen naam hebben. En als Duisburg al een kans kreeg, lag daar ‘good old’ Ruud Leeuwesteijn in de weg.

WEINIG MOTIVATIE?

Marvin Timmer kreeg na enkele minuten in het tweede bedrijf een straf. Ondanks dat de Vossen uit Duisburg tandeloos leken, profiteerden ze nu wel van de man-meersituatie. Zo ging ook meer de beuk erin – en waren er minder écht uitgespeelde kansen voor Trappers. De tweede goal van Lennart Schmitz was simpelweg onhoudbaar voor Ruud Leeuwesteijn, maar de aanloop er naartoe leek vooral de oorzaak. De thuisploeg leek het op zich prima te vinden. En dat terwijl Leeuwesteijn dacht zijn doel wellicht schoon te houden tegen de promovendus.

Ninho Hessels liet Duisburg op zijn beurt niet nóg dichterbij komen, door er 7-2 van te maken. De tegenstander appelleerde wel vanwege een overtreding, maar de referee zag er niets in. Cornelius Krämer maakte de middag er nog iets draaglijker op voor zijn ploeg. Van afstand sloeg hij toe met een droge knal. Dat Max Hermens nog op de strafbank belandde vanwege een ongelukkige tripping-fout, kenmerkte het bloedeloze tweede bedrijf van Trappers’ zijde. ‘Onnodig’, was het woord dat bij het publiek opkwam.

GEEN TIEN, TIEN, TIEN

Sills had de opdracht van coach Doug Mason begrepen om nog eenmaal aan te zetten. Ook al waren de punten zo goed als binnen; het publiek had toch een nare smaak overgehouden aan de middelste periode. Sills kon relatief eenvoudig afdrukken: 8-3. Maar ook Krämer wilde nog niet van ophouden weten. Hij maakte zijn tweede van de middag en de vierde voor Duisburg: 8-4.

Desondanks leek Trappers het wederom allemaal wel mooi te vinden. En Duisburg was niet meer bij machte het spelbeeld nog te veranderen. Het telraam werd er – zoals vooraf verspeld – vroeg bij gepakt, maar de dubbele cijfers werden uiteindelijk niet gehaald.

Man of the Match
Delaney Hessels | Foto Romy Mullens
Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie