Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Eisbären Regensburg (3-2)

Foto Arie Leeuwesteijn

Eerste overwinning is binnen in kwartfinale tegen Regensburg

Met een stadion waarin de lucht trilde van anticipatie startte Trappers gisteren aan de nieuwe play-offronde van de Oberligacompetitie. Eisbären Regensburg vocht voor wat het waard was, maar uiteindelijk wist Trappers de eerste confrontatie in hun voordeel te beslechten. Met een eindstand van 3-2 bleef het tot aan de laatste seconden van de derde periode spannend en belooft het een mooie ‘best-of-five’-serie te worden tegen Regensburg deze kwartfinale.

Omschakelen

Al vrij snel nadat de eerste puck het ijs raakte, bleek dat Trappers met een heel andere ploeg te maken had dan vorige tegenstander Blue Devils Weiden. De Eisbären vlogen meteen volle bak over het ijs richting de goal van Ian Meierdres. “Weiden was eigenlijk makkelijk voor ons, dit was heel anders. En we weten dat ze goed zijn, dus dan moet je even schakelen; even zoeken en er inkomen,” aldus Nardo Nagtzaam. Gelukkig duurde het schakelen niet lang: in de negende minuut passte Mitch Bruijsten de puck naar Nagtzaam die ogenschijnlijk makkelijk, na een omgaande beweging rondom het doel van goalie Peter Holmgren, de puck binnen schoof.

‘Back in the game’

Wat volgde was een flink aantal ‘oei!’ en ‘ooh!’ momenten omdat Trappers meerdere kansen op de tweede goal net niet met succes konden afronden. De spanning bouwde zich op en Brock Montgomery deed een zucht van verlichting door het stadion gaan toen hij de veel gemiste doelpogingen uiteindelijk omboog tot de 2-0. “Het was de start die we wilden: 2-0 voorsprong! En eigenlijk mag je dan in die eerste periode geen tegengoal meer krijgen, maar dat gebeurde toch,” gaf Nagtzaam na de wedstrijd schoorvoetend toe. Nikola Gajovsky scoorde een halve minuut voor het einde van de eerste periode de 2-1. En ineens was Eisbären Regensburg ‘back in the game’.

Lichte voorsprong

“In the second period we stopped skating: we were a bit sloppy and late on the pucks. We just weren’t fast enough!” Bo Subr was duidelijk niet tevreden over het spel van zijn team in de tweede periode. Het spel golfde op en neer en beide teams lieten zich de kaas niet van hun boterhammen eten. Mitch Bruijsten scoorde weliswaar vrij vroeg in de tweede periode de derde goal voor Tilburg (Regensburger Gajovsky had net twee minuten straf gekregen), maar kon niet op zijn lauweren blijven rusten. De harde uithaal van Tomas Gulda was niet te houden voor Ian Meierdres en dat bracht de stand weer terug op slechts één doelpunt verschil: 3-2.

Spannend

De derde periode barstte bijna uit zijn voegen door de voelbare spanning op het ijs en in het publiek. De wedstrijd kon nog alle kanten op gaan: al wist Tilburg langzaamaan Regensburg steeds meer in de verdrukking te brengen. Helaas voor Trappers (en het enthousiaste publiek) kwam de puck maar niet door het woud van benen heen voor de goal van Peter Holmgren. De Eisbären bleven alert en verdedigden hun goal met alles wat ze in zich hadden. En af en toe was er zelfs nog de kans voor Regensburg met een onverwachte breakaway richting Meierdres. Subr: “Luckily in the third period we started skating again and got better. The guys showed some character in the last minutes, blocking goals. I thing we have a good series ahead of us.”

Vrijdag vol gas!

Morgen (vrijdag) speelt de ploeg van Bo Subr opnieuw tegen de Eisbären, ditmaal op Duits grondgebied, in de Donau-arena in Regensburg. Nardo Nagtzaam: “Het is voor ons nu belangrijk om donderdag rust pakken: goed slapen en goed eten. We gaan een dag eerder met de bus, dan pakken we daar lekker een hotelletje. Dus donderdag moeten we even de knop omzetten naar rust en dan vrijdag de knop weer omzetten naar vol gas!”

 Man of the Match
Ryan Colier (Foto Brigitte Jansen)
Samenvatting