Terug naar Nieuws

TILBURG TRAPPERS EN DAVE LIVINGSTON UITEEN

De wegen van Tilburg Trappers en coach Dave Livingston scheiden zich. In goed onderling overleg besloten de 59-jarige Amerikaan en de drievoudig Oberliga Meister de optie voor een tweede seizoen niet te lichten. Wat de toekomstplannen van Livingston zijn en wie zijn opvolger in de Kruikenstad wordt, is nog onduidelijk.

De uit South Weymouth (Massachusetts) afkomstige Livingston volgde aan het begin van deze ijshockeyjaargang Bo Subr op, die hoofdcoach van Frankfurt Löwen (DEL2) werd. Onder leiding van Livingston beëindigde Trappers het reguliere seizoen als derde. In de play-offs om de Oberliga Meisterschaft reikten de Tilburgers tot de kwartfinale waar men zijn meerdere moest erkennen in Memmingen Indians.

IMPOSANT PALMARES

De aanstelling van Livingston betekende de terugkeer van een van de grote clubiconen uit de rijke geschiedenis van het Tilburgs ijshockeybolwerk. In zes seizoenen kwam Trappers nummer 5 tot 277 officiële wedstrijden voor Tilburg waarin hij 285 goals en 601 punten verzamelde. Daarmee bezet hij de tiende plaats op de all-time topscorerslijst van Trappers. Naast de nationale beker in 1991 pakte Dave onder leiding van het coaching duo Doug Mason en Joe Buchly in 1993-1994 en 1994-1995 de dubbel en was hij in 1993-1994 de meest waardevolle Nederlandse speler in de eredivisie (Frans Henrichs bokaal).

Een jaar na het beëindigen van zijn actieve carrière werd Livingston hoofdcoach bij Manglerud Star. Tien jaar lang zwaaide hij de scepter bij de ploeg uit Oslo, die uitkomt op het hoogste niveau in Noorwegen (GET-ligaen) en vooral bekend staat om zijn uitstekende jeugdopleiding.

ZWARE WISSEL

Algemeen directeur Ruud van Baast betreurt het vertrek, maar prijst de loyaliteit van de Nederlandse Amerikaan. Aan het begin hebben we als Trappers organisatie een aantal doelstellingen bepaald, deze zijn helaas niet gehaald, daarnaast trok het achterlaten van zijn vrouw en kinderen in Noorwegen een zware wissel op Dave. Tijdens het seizoen vloog hij regelmatig naar Noorwegen of kwamen zijn vrouw en zoontje hierheen voor een korte gezinshereniging. Ook in onze gesprekken na afloop van de play-offs kwam dit sterk naar voren. Zijn persoonlijke omstandigheden telden dan ook mee in deze beslissing.’

Met het vertrek van Livingston moet Trappers op zoek naar een nieuwe coach. Wie zijn opvolger wordt, kan de voormalig top referee (nog) niet aangeven. ‘We zijn begonnen met de zoektocht. We hebben een duidelijk profiel opgesteld. Daar moeten we namen op plakken. Als we denken de perfecte kandidaat gevonden te hebben, dan moeten we proberen tot een akkoord te komen.’