Terug naar Nieuws

Ties, de nieuwe nummer #46

TRAPPERS VERGULD MET ‘BUITENKANS’ VAN SOEST

Ties van Soest speelt komend seizoen in de Oberliga Nord. De aanvaller, die in de afgelopen ijshockeyjaargang actief was in Amerika voor South Shore Kings, maakt de overstap naar Tilburg Trappers.

De regerend Oberliga Nord Meister leek met dezelfde selectie aan zijn zesde Oberliga seizoen te gaan beginnen. Tot bleek dat de 20-jarige ijshockeyer uit het Brabantse Son en Breugel komend jaar niet terug zou gaan naar Foxboro (Massachusetts). Technisch manager René de Hondt: ‘Het aantrekken van Ties is een buitenkansje. Ons budget was op, maar hij komt op amateurbasis naar ons toe en combineert dit met zijn studie aan de universiteit in Tilburg.

GOEDE AFSPRAKEN

Van Soest, afkomstig uit een echte ijshockeyfamilie, begon met ijshockey ‘om de hoek’ in Eindhoven. Op zijn elfde koos hij voor de jeugd van de Duitse topclub Düsseldorfer EG. Ties was een vaste waarde in de diverse jeugdselecties van de Nederlandse IJshockey Bond (NIJB) en debuteerde als 17-jarige bij het ‘grote Oranje’ tijdens de mondiale titelstrijd in Tilburg. In 5 duels tekende hij voor 2 goals en 3 assists.

De eerste contacten met de center stammen ook uit deze periode. ‘Direct na dat toernooi heb ik hem naar zijn toekomstplannen gevraagd’, aldus René de Hondt. ‘Hij gaf aan zijn geluk aan de overkant van de plas te willen beproeven. Helaas gooide een knieblessure roet in het eten waardoor hij niet in actie kwam. We hebben contact gehouden en toen bleek dat hij komend jaar niet opnieuw de kleuren van South Shore Kings zou verdedigen, is hij bij ons mee gaan trainen. We hebben goede afspraken gemaakt en dus is Ties nu een Trapper.’ Ties gaat spelen met het rugnummer #46.

Ook coach Bo Subr is blij met de komst van de aanvaller. ‘As he plans to go to Tilburg University it would mean he will be here long term. That would be great for the future of the club. Ties is a smart two-way player that has a good skill, size and understanding for the game. He’s a centerman which would really give us good depth down the middle.