Terug naar Nieuws

Thialf Icehockey Cup weekend

Trappers (TeamNL) weert zich kranig

Dit weekend nam TeamNL deel aan de Thialf Icehockey Cup in Heerenveen. Op dit toernooi streden ook nog 3 teams die allemaal uitkomende in de hoogste divisie van Duitsland (DEL). Het betreft hier de: Fischtown Pinguins, Düsseldorfer EG en Krefeld Pinguine.

TeamNL bestond uit de spelers van Tilburg Trappers, waaronder ook Brock Montgomery, aangevuld met twee spelers van Heerenveen Flyers namelijk Lars den Edel en Niels van der Vossen. Doordat de voor TeamNL vervaardigde shirts niet goed pasten, speelde het team onverwachts in de shirts van Tilburg Trappers.

TEAMNL – KREFELD PINGUINE (2 – 3 SO)

Nadat zaterdagmiddag Fischtown Pinguins uit Bremerhaven als eerste de finale bereikte door een overwinning op Düsseldorfer EG (4-1), was het ’s avonds de beurt aan TeamNL dat tegen Krefeld Pinguine aantrad.

Vooraf hoorde men in de hal geluiden dat TeamNL kanonnenvoer zou zijn voor de teams spelende op het hoogste Duitse niveau. Niets bleek minder waar. Met een beetje meer geluk was het Krefeld dat bijna het onderspit moest delven.

Nadat het DEL-team van Krefeld Pinguine in de openingsfase uitliep naar een 2-0 voorsprong vocht TeamNL terug. Goals van Max Hermens en Nardo Nagtzaam brachten TeamNL weer helemaal terug in de wedstrijd. Door een goede penalty kill en een voortreffelijk keepende Ian Meierdres was de score na 60 minuten 2-2.

Penaltyshots moesten daarna de beslissing brengen, de eerste poging van Krefeld was raak en in het vervolg werd er niet meer gescoord. Door de geboden tegenstand aan het DEL-team van Krefeld, mocht TeamNL met opgeheven hoofd het ijs verlaten.

TEAMNL – DÜSSELDORFER EG (0 – 4)

Zondagmiddag trad TeamNL aan tegen de DEL brigade van de Düsseldorfer EG. Ondanks het verlies mocht men wederom met opgeheven hoofd het Thialfstadion verlaten. TeamNL hield de schade beperkt.

In het eerste deel van de wedstrijd deed TeamNL wederom uitstekend mee en bood het goed weerstand aan het team dat twee niveaus hoger speelt en ook al enige tijd aan hun voorbereiding op het nieuwe seizoen bezig is.

Heel lang bleef het door een goal van Philip Gogulla 1-0 voor het DEL-team. TeamNL kreeg kansjes en ook goalie Ruud Leeuwesteijn weerde zich kranig, maar tot scoren kwam men niet. TeamNL wist, met de zware wedstrijd van zaterdag nog in de benen, de schade te beperken tot 4 goals tegen en kan met tevredenheid en trots terugkijken op het succesvol weekend. Fischtown Pinguins won uit eindelijk het toernooi.