Terug naar Nieuws

The Boys Are Back In Town Party

And the award goes to…

Een hapje, een drankje, veel gezelligheid en een ware stortvloed aan  mooie woorden tijdens de ‘The boys are back in town party’ zaterdagavond.  Het door de supportersclub, Tilburg Trappers en Stichting Horeca georganiseerde feestje in de Overtime Sportsbar was wederom een groot succes.

Oorspronkelijk stond dit eind april gepland, maar de kampioenen huldiging in het centrum en het daaropvolgende wereldkampioenschap ijshockey in eigen stad zorgden ervoor dat men diende uit te wijken zaterdagavond.  Na het woordje van voorzitter Ron van Gestel en coach Bo Subr over de ontwikkelingen bij de drievoudig Oberliga kampioen en de verwachtingen voor het aanstaande seizoen was het tijd voor het uitreiken van de verschillende awards.

Göbel/Trommelen Trophy (beste goalie)

Het keepersduo Ian Meierdres en Ruud Leeuwesteijn deelde de eer. Met 38 zeges, slechts 9 nederlagen, 2 shutouts en maar 94 tegendoelpunten (een goals-against-average van 2.04) liet eerstgenoemde wederom blijken de absoluut beste doelman in de Oberliga te zijn. Ook Leeuwesteijn kweet zich prima van zijn taak. Hij won alle 14 duels die hij startte, incasseerde 34 tegendoelpunten (een goals-against-average van 2.50) en had een save-percentage van 87.3. Daarmee bezette Ruud de vierde plaats op de overall goalie ranglijst gedurende het reguliere seizoen.

George Petrnousek Award (beste defenseman)

Koning Slapshot Giovanni Vogelaar sleepte deze prijs in de wacht. De 22-jarige defensemen kende een uitstekend derde seizoen in de Kruikenstad. Met 7 goals en 17 assists leverde de Hagenaar al een grote bijdrage in het reguliere seizoen, in de play-offs kwamen daar nog eens 12 punten bij (3 goals, 9 assists). On top of it all tekende Vogelaar tijdens het WK IJshockey IIA in Tilburg ook nog eens voor 10 punten.

Joe Simons Award (beste forward)

Hij kwam als een onbekende Canadees naar Tilburg, maar groeide in no time uit tot een ware publiekslieveling. Zijn naam rolde veelvuldig van de tribunes van IJssportcentrum Stappegoor. ‘Pa-Pa-Pa-Parker Bowles….Parker Bowles…Parker Bowles’. Met 51 goals en 97 punten kreeg geen enkele verdediging in het reguliere seizoen en de play-offs grip op de technisch vaardige forward uit Kelowna (British Columbia). Zijn uitstekende prestaties leverde Parker een zomerse overstap naar Lillehammer IK in Noorwegen op.

Casey Vanschagen Glove Award (strafbank koning) en Coach Choice Award

Voor Brock Montgomery was het eveneens een mooie avond. De Canadese winger ontving zowel de Casey Vanschagen Glove Award als de Coach Choice Award. Monty liet in zijn debuutjaar in de Oberliga een goede indruk achter. Niet alleen verzamelde hij 33 treffers en 64 punten in 54 duels, maar liet hij zich met 167 strafminuten ook fysiek gelden. ‘I’m very excited to be coming back to a great organization and a great group of guys. Tilburg feels like my second home now and I’m very excited to be back for another season.’

Most Progressive Player Award (speler met meeste progressie)

Vanwege fysieke en mentale problemen miste Hermens een groot deel van het reguliere seizoen. Bij de eerste thuisbeurt van Trappers in de Meisterrunde tegen Hannover Indians (6-0 overwinning) was de 20-jarige center terug in de Tilburgse hoofdmacht. In het vervolg van het seizoen betaalde de geboren Zoetermeerder het vertrouwen van iedereen in hem terug met prima prestaties. Zo finishte hij het reguliere seizoen en Meisterrunde met 10 punten (2 goals en 8 assists). Tijdens 15 play-off duels voegde Max nog 2 goals en 5 punten aan zijn totalen toe.

Most Valuable Player Award (meest waardevolle speler)

Bij het verdelen van de prijzen voor de prestaties in het afgelopen seizoen mocht de maker van het kampioensdoelpunt natuurlijk niet ontbreken. Ryan Collier werd volledig terecht uitgeroepen tot de meest waardevolle speler van het seizoen 2017-2018. Altijd minimaal een 6, maar veel vaker nog een hoger cijfer voor zijn optredens. Met 8 goals en 17 assists was de verdediger één van de steunpilaren in de Tilburgse defensie.

Floortec Midden Brabant Kaaigoed Trofee

‘Het is prettig om een speler met zijn ervaring en kwaliteiten toe te kunnen voegen. Ik ben dan ook heel blij met zijn komst’, reageert oud bestuurslid technische zaken Bob Teunissen bij het begin van het vorige seizoen op het contracteren van Nardo Nagtzaam. ‘Het geeft onze selectie aanvallend een flinke impuls die we goed kunnen gebruiken. Hij schaatst heel goed, is superfit, heeft een neusje voor de goal, maar stelt ook ploeggenoten in staat te scoren. 17 treffers en 51 assists in 53 duels onderstrepen het gelijk van Teunissen in de geboren Nijmegenaar.

Trapper van het jaar Award

Nog een jaar heeft hij zichzelf voorgenomen. Dan passeert Berrie Aarts de grens van 900 wedstrijden als materiaalman bij het eerste team van Tilburg Trappers. De man die vroeger als ‘Meneer Harmsen’ (personage uit de Nederlandse soap Goede Tijden, Slechte Tijden) door het leven ging geniet van de waardering die hij van de spelers krijgt voor zijn werkzaamheden. ‘Een voorbeeld hiervan is dat Ivy (van den Heuvel) sinds het moment dat mijn dochter Petra ziek werd niet zijn eigen nummer op zijn stick heeft staan, maar de initialen van haar (P.A.) en het rugnummer (30) waaronder ze speelde. Toen ik dat voor de eerste keer zag, was ik echt even van de kaart. Een prachtig gebaar van Ivy!’, vertelde ‘StrawBerrie’ onlangs aan de Trappers website.

Foto’s Thijs de Witte
Brock Montgomery (Casey Vanschagen Glove Award en Coach Choice Award)
Ryan Collier (Most Valuable Player Award)
Nardo Nagtzaam (Floortec Midden Brabant Kaaigoed Trofee)
Berrie Aarts (Trapper van het jaar Award)
Max Hermens (Most Progressive Player Award)
Ruud Leeuwesteijn (Göbel/Trommelen Trophy)
Giovanni Vogelaar (George Petrnousek Award)