Terug naar Nieuws

The road to Bad Tölz… (deel 3)

In dit deel nemen we de meest recente serie (halve finale tegen Moskitos Essen) nog eens onder de loep. Voor de winnaar van de best-of-five reeks wacht een trip naar de finale, voor de verliezer is het uithuilen en opnieuw beginnen.

Game#1:

‘Go back to playing the way we should. We had to move our feet, play better with the puck and outwork them in our defense zone.’ Dat was de boodschap van coach Bo Subr voor zijn manschappen tijdens zijn time-out in de 47e minuut van wedstrijd 1. Waar de 2200 Essense fans hoopten op een verdere comeback van de thuisploeg bleek de strategie van Subr te werken. ‘Dit is een tegenstander die we zeker niet moeten onderschatten. Het is een jong team met jongens die allemaal kunnen hockeyen. Ik verwacht dat zij donderdag zullen opschakelen naar een hoger tempo. Het is aan ons om nog harder te gaan, fysiek te spelen en te blijven rollen met vier lijnen’, waarschuwde Diederick Hagemeijer ervoor de huid nog niet te verkopen alvorens de beer geschoten is.

Game #2:

Het advies van hun teamcaptain leek bij het begin van de tweede ontmoeting geheel vergeten door Tilburg. Een collectieve offday kostte Trappers het twee dagen eerder veroverde thuisvoordeel. Met 4-7 op het scorebord en het schaamrood op de kaken, werd de kleedkamer opgezocht. ‘We liepen met z’n allen te stronten. Ik kan er niets anders van maken’, mopperde de anders zo correcte Tilburgse aanvoerder. ‘Verliezen in de play-offs is geen schande, wel de manier waarop’, uitte Danny Stempher na afloop zijn teleurstelling. ‘Onze kracht is de eenheid en de opofferingsgezindheid. Daar hameren we elke wedstrijd weer op. Helaas was dat vanavond niet zichtbaar. Dan vecht je tegen een uitstekende tegenstander als Essen een verloren strijd.’

Game #3:

Zaterdagavond 15 april werd de avond van Martijn Oosterwijk. Zijn laatste volledige wedstrijd keepte hij op zondagmiddag 12 februari 2017 tegen Icefighters Leipzig. Daarna was het vooral toekijken voor de Groningse goalie hoe collega-doelman Ian Meierdres Trappers voorbij Hamburg Crocodiles (achtste finale) en Selber Wölfe (tweede ronde) loodste. De blessure van Meierdres maakte dat Oosterwijk in game 3 acte de présence moest geven. Zijn vreugdedansje met de 300 meegereisde Tilburgse supporters om kwart over tien vormde de beloning voor een uitstekend optreden. ‘Sinds donderdagavond heb ik via sociale media zoveel steun van de supporters gekregen. Ze gaven aan als één man achter me te staan. Dit was mijn manier om ze te bedanken’, vertelde de sluitpost met schorre stem na afloop.

Game #4:

Met een regelrechte Sturm en Drang aanpak toonde Tilburg in zestig minuten zuivere speeltijd voor de derde maal in vier wedstrijden aan dat men de betere was van de nummer 3 uit het reguliere seizoen in de Oberliga Nord. ‘Het is wel heel gaaf dat we voor het tweede jaar op rij de finale halen. We zijn er wederom in geslaagd die speciale sfeer in de selectie te creëren die nodig is om tot deze prestaties te komen’, genoot teamcaptain Diederick Hagemeijer van het succes. ‘Ik heb geen seconde het gevoel gehad dat we dit duel niet zouden winnen’, onthulde Levi Houkes. ‘Wat zij hebben gekregen, is hetgeen wij ze gegeven hebben. Er kan dus ook geen misverstand over bestaan wie er terecht naar de eindstrijd gaat.’

De mening van Bo: ‘It was a tough series. Winning game 3 there was the series breaker I think. We bounced back really well after the 4-7 loss at home. They’re a good team with great potential. Three imports, experienced forwards and some young talented defenseman. They were in good shape as you can expect from a team coached by Frank Gentges. They were able to stick with us for 60 minutes. Essen scored 7 equal strength goals against us in game 2. That didn’t happen to us all year.