Terug naar Nieuws

Stammtisch-avond: Oud naar nieuw

NIEUWE VOORZITTER TRAPPERS STELT ZICH VOOR TIJDENS STAMMTISCHABEND

Tijdens een drukbezochte Stammtischabend droeg oud-voorzitter Ron van Gestel afgelopen dinsdag het stokje over aan de nieuwe voorzitter Gert Jan van den Nieuwenhoff (foto). De supporters en vrijwilligers werden tijdens de informele informatieavond op de hoogte gebracht van de nieuwe voorzitter, de nieuwe organisatiestructuur van de club én een nieuwe speler voor het komende seizoen.

Het was behoorlijk druk in de lounge van het IJssportcentrum Stappegoor. Oud-voorzitter Ron van Gestel was onder de indruk: “Ze noemen het een Stammtischabend, maar er is geen plek om aan tafel te zitten! Wat ben ik blij dat jullie in zulke grote getale zijn gekomen.”

NIEUW BLOED

Van Gestel begon met een terugblik op het afgelopen seizoen. “Na de beslissing van de DEL dat hun competitie alleen voor Duitsers bedoeld is en dat Trappers dus niet mocht promoveren, besloot ik om het bestuursstokje over te dragen. Het is voor geen enkel bestuur goed om op de automatische piloot te draaien: het is tijd voor wat nieuw bloed in de organisatie.”

Trappers is de afgelopen maanden ook aan de organisatiestructuur van de club gaan sleutelen. De laatste vier jaar is de club enorm gegroeid, sinds de doorstroming naar de Oberliga. Hierdoor is besloten om over te gaan naar een meer bedrijfsmatige structuur. Zo zal de nieuwe structuur bestaan uit een Raad van Toezicht, het Algemeen Bestuur (met als nieuwe voorzitter Gert Jan van den Nieuwenhoff), een Algemeen Directeur en daaronder de diverse werkgroepen, vrijwilligers en kantoormedewerkers. Voor de functie van Algemeen Directeur staan inmiddels een vacature open.

ICOON VOOR TILBURG

Als general manager van Ahoy Rotterdam, was nieuwbakken voorzitter Gert Jan van den Nieuwenhoff gisteren niet te verlegen om ook te spreken. Hij sprak zijn trots uit voor de club: “Trappers is een icoon voor Tilburg. Dat spreekt mij enorm aan: het zijn van een icoon. Met de nieuwe organisatiestructuur kunnen we ons beter voorbereiden op de toekomst.”

Ondanks dat Van den Nieuwenhoff nu de nieuwe voorzitter is van Trappers, benadrukte hij dat het uiteindelijk de nieuwe Algemeen Directeur zal zijn die het nieuwe boegbeeld van de club zal worden: “Dat moet de nieuwe Ron van Gestel worden. Hij moet gaan zorgen dat alles in de kantoororganisatie, de topsportorganisatie en met de vrijwilligers goed functioneert zoals dat nodig is in een goede bedrijfsmatige structuur.”

DIEGO HOFLAND

Nieuw bestuur, nieuwe voorzitter en óok: een nieuwe speler. Met een videoboodschap vanaf zijn zonnige vakantiebestemming stelde Diego Hofland zich aan de mensen voor. “Ik ben trots voor Trappers te mogen komen spelen. We gaan er een mooi seizoen van maken! Tot snel!”

Na het officiële gedeelte was er ook ruimte voor vragen uit de zaal. Een vraag die veel steun vanuit de rest van het publiek kreeg, ging over het al moeten beslissen over wel of niet een seizoenkaart, terwijl de selectie nog niet bekend is. “Dat is altijd lastig,” probeerde bestuurslid Ruud van Baast uit te leggen. “De spelerscarrousel gaat enorm rap: wie blijft er en wie gaat weg. In grote lijnen weten we dat al voor komend seizoen, maar we gaan pas communiceren als de handtekeningen gezet zijn. We moeten de jongens ook de ruimte geven. Dus heb wat geduld. En vertrouwen.” Of hoofdtrainer Bo Subr komend seizoen bij Trappers blijft, is ook nog onbekend. “We zijn in gesprek. Als we eruit zijn, dan communiceren we dat.”

VRAGEN UIT DE ZAAL

Overige vragen gingen over de verbouwingsplannen (“die gaan door, maar niet komend seizoen”), de mogelijkheid om je plek te kunnen verkopen als de seizoenkaarthouder zelf niet kan (“gaan we uitzoeken”), de kosten van de nieuwe seizoenkaarten (die zijn inmiddels bekend en staan op de site), administratiekosten die hoog oplopen bij het kopen van meerdere finaletickets tegelijk (“gaan we opnemen met Ticketpoint”) en mensen die niet op de juiste staanplaatsen staan, waardoor het soms vechten voor je eigen plaats in het sfeervak is (“de staanplaatsen bij de boarding zijn al beter aangegeven. We zullen de gastheren hier nogmaals over inlichten om proberen mensen op de juiste plek te krijgen”).