Terug naar Nieuws

RUUD LEEUWESTEIJN BLIJFT TRAPPER

Ruud Leeuwesteijn blijft langer bij Tilburg Trappers. De doelman zette zijn handtekening onder een nieuw eenjarig contract.

Technisch manager René de Hondt is blij met het aanblijven van de keeper. ‘Ruud is zonder twijfel de beste vaderlandse goalie. Een vervanger voor hem met minstens net zo veel ervaring is op de Nederlandse ijsbanen niet te vinden. Daarnaast is het een fijne jongen die uitstekend in de spelersgroep ligt.’

GOALIETANDEM

Net zoals de afgelopen twee jaar vormt Ruud Leeuwesteijn komend seizoen samen met Cedrick Andree het keepersduo in Tilburg. De 27-jarige Dordtenaar begon zijn loopbaan in zijn geboortestad. Na wat omzwervingen streek hij in 2015 in IJssportcentrum Stappegoor neer. In zijn eerste seizoen acteerde hij veelal als goalie in het BeNe-league team van Trappers, maar sindsdien is hij de vaste partner voor Ian Meierdres en Cedrick Andree.

Daar waar het kon gaf coach Doug Mason zijn doelman de kans zich in de kijker te spelen. Leeuwesteijn kweet zich prima van zijn taak. Hij won 9 duels (van de 15 wedstrijden) die hij startte, incasseerde 50 tegendoelpunten (een goals-against-average van 2.63) en had een save-percentage van 90.6. Daarmee bezette Ruud de vijfde plaats op de overall goalie ranglijst gedurende het reguliere seizoen in de Oberliga Nord.