Terug naar Nieuws

Rostock Piranhas vs. Tilburg Trappers (1-3)

Foto Arie Leeuwesteijn

 

Trappers te sterk voor Rostock Piranhas

Tilburg Trappers heeft het laatste reguliere duel van de maand oktober winnend afgesloten. Dankzij de periodestanden 0-2, 1-0 en 0-1 werd het 1-3 voor de geelblauwe brigade.

In het verleden had Trappers tegen een stugge ploeg als Rostock Piranhas nog wel eens moeite de ban te breken. ‘Dit keer was dat niet anders. Dat is ook mede hun verdienste’, aldus Ivy van den Heuvel na afloop. ‘Rostock is helemaal geen verkeerde ploeg. Dat zie je ook terug in hun resultaten. Ze winnen bijvoorbeeld van Essen en maken het Duisburg tot twee maal toe bijzonder lastig.’

Via treffers van Brock Montgomery (na ruim vier minuten spelen) en Reno de Hondt (met een man meer op het ijs) wees het scorebord na twintig minuten 0-2 aan. In het middenstuk verzuimden de manschappen van coach Bo Subr verder afstand te nemen. Twee dubbele overtalsituaties waren niet aan Trappers besteed. Uit een van de spaarzame counters scoorde de thuisploeg wel. Clubtopscorer Tomas Kurka vond het gaatje achter de prima keepende Ruud Leeuwesteijn (1-2).

In de slotperiode pakte Tilburg de draad snel weer op. Met zijn tweede goal van de avond vergrootte Brock Montgomery de marge wederom naar twee doelpunten. Daarmee was het verzet van de thuisploeg definitief gebroken en speelde de lijstaanvoerder in de Oberliga Nord de partij gecontroleerd uit. ‘Het resultaat is prima, maar er is nog voldoende ruimte voor verbetering. Iedereen in de kleedkamer is zich hier terdege van bewust’, analyseerde de Tilburgse captain de prestatie van zijn ploeg.

Met de overwinning op de voormalig Oost Duitsers sloot Trappers de eerste maand van het reguliere seizoen af. De cijfers van de regerend Oberliga kampioen zijn uitstekend: Elf duels gespeeld, tien maal winst, slechts één nederlaag, 60 treffers voor en maar 20 tegen. In het laatste weekend voor de internationale break wacht vrijdagavond een krachtmeting met Hannover Indians, terwijl zondag in IJssportcentrum Stappegoor Hamburg Crocodiles op bezoek komt.

‘Beide ploegen hebben we nog niet gezien dit jaar’, kijkt Ivy alvast vooruit. ‘De Indians staan nu derde en zijn vooral thuis ijzersterk. Het publiek daar ondersteunt het team van de eerste tot de laatste seconde en is echt een zevende man. Hamburg daarentegen heeft op papier een moeizame start, maar valt niet te onderschatten. We zullen volledig gefocust moeten zijn om beide ontmoetingen met een goed resultaat af te kunnen sluiten.’