Terug naar Nieuws

Play-Offs: Tilburg Trappers vs. Herner EV (Game 1)

GAMEDAY

In Herne spraken ze de afgelopen dagen van ‘Ruhe vor dem Sturm’ waarbij de meteorologische metafoor natuurlijk staat voor hun treffen met de drievoudig kampioen vanavond: Tilburg Trappers! Met twee clean sweeps op hun conto bruist Herne van zelfvertrouwen en beginnen ze vanavond zelfverzekerd aan de eerste wedstrijd van de best-of-five tegen Tilburg. En stormen zal het in het ijssportcentrum; in de zo goed als uitverkochte ijshal staat Trappers minstens zo zelfverzekerd op de ijzers. Tilburg maakt zich op voor een zinderende halve finale!

CLEAN SWEEPS

Zoals gezegd is de nummer zes van Oberliga Nord vrij verrassend met twee clean sweeps door de achtste en kwartfinale geschaatst. Tegen Regensburg won Herne met 1-5, 6-1 en 3-4. En Peiting werd evenzogoed aan de zegekar gebonden met de volgende uitslagen: 4-5, 4-3 (in overtime) en 4-6.

Trappers heeft een wedstrijdje meer moeten spelen; dat werd in de achtste finale verrast door Lindau die de eerste wedstrijd, nota bene in Trappers’ eigen huis, won met 2-3, 2-5, 6-1 en 2-3 (in overtime). Selber Wölfe werd met een clean sweep van het ijs geveegd: 5-1, 3-6 en nog eens 3-6.

‘TOR POWER’

Eén van de grootste krachten van Tilburg is al vaker besproken, maar toch waard om het nogmaals uit te lichten (alleen al omdat het zo lekker goed klinkt): Trappers beschikt over maar liefst vier lijnen die kunnen scoren, en dat ook doen: de meeste aandacht gaat zonder twijfel uit naar het trio Van den Heuvel, Bastings en Montgomery. Met 26 punten dreven ze Lindau en Selb tot pure wanhoop. De trojka Nagtzaam en de gebroeders Bruijsten kan 21 punten overleggen en het drietal Reno de Hondt, Danny Stempher en Max Hermens is goed voor 19 punten. Wouter Sars, Delaney Hessels en Jonne de Bonth namen gezamenlijk 2 punten voor hun rekening.

Herne is wat minder rijk bedeeld met scorende spelers, al moet gezegd worden dat daar de goals toch ook rijkelijk vloeien deze playoffs! Wat je ziet is dat die ‘Tor Power’ vooral bij de eerste twee linies ligt. Het trio Brad Snetsinger, Patrick Asselin en Philipp Kuhnekath was met 25 punten (13 goals en 12 assists) de meest productieve lijn in de zes postseason duels voor Herne. Marcus Marsall, Nils Liesegang en Nico Kolb namen 22 punten voor hun rekening tegen Regensburg en Peiting. Deze twee succesvolle linies krijgen logischerwijs ook veel ijstijd van coach Danny Albrecht. Deze halve finale zal het dan niet alleen een kwestie van het kunnen zijn voor Herne, als wel het volhouden.

KLAARWAKKER EN GEDULDIG

“Alleen als we allemaal de deugden gebruiken die ons zo sterk en succesvol hebben gemaakt in de eerste twee series tegen Regensburg en Peiting in de halve finale tegen Tilburg, dan hebben we een kans tegen de Trappers. We moeten klaar, klaarwakker en geduldig zijn. We moeten ons niet laten afleiden door mogelijke tegenslagen en ons focussen op het spel. We kunnen trots zijn op wat we hebben bereikt, maar we zijn nog niet tevreden”, aldus coach Albrecht.

Of het een uitputtingsslag wordt voor Herne, dat valt te bezien. Trappers is er in ieder geval klaar voor. Trappers aanvaller Max Hermens zei in Eishockey News de ze de afgelopen anderhalve week als team zeker niet stil hebben gezeten: “De vrije dag na de laatste wedstrijd tegen Selb doet zeer zeker goed. Maar daarna trainen we weer gewoon iedere dag. Je loopt anders het gevaar het speelritme te verliezen. Daar moet je voorzichtig mee zijn.”

KÄMPFEN UND MACHT

Om terug te vallen op die meteorologische metafoor: gaat het vanavond stormen in Stappegoor? Het zal ongetwijfeld een wedstrijd vol “kämpfen und Macht” worden. De vraag is nu: heeft Trappers vanavond de wind mee, of krijgt het de groen-wit-rode wind van voren?

Afwezigen en geschorsten

Brock Montgomery is vanwege de in de laatste thuiswedstrijd tegen de Selber Wölfe van scheidsrechter Marc Naust gekregen “Game” automatisch voor deze wedstrijd geschorst.  Verder ontbreken nog steeds de geblesseerde Nick de Ruijter en Kilian van Gorp.

Interview Danny Albrecht

Vanmiddag rond 15:00 uur zal op de website van Tilburg Trappers een interview met de coach van de Herner EV worden gepubliceerd.