Terug naar Nieuws

Trappers trekt 2 nieuwe spelers aan

TRAPPERS VERWELKOMT BJÖRN BORGMAN EN JAY HUISMAN

Tilburg Trappers heeft Björn Borgman en Jay Huisman gecontracteerd.  De verdediger en aanvaller komen over van UltimAir Hijs Hokij waar beide twintigers afgelopen seizoen in de Haagse hoofdmacht actief waren.

Waar eerder al bekend werd dat Diego Hofland en Cedrick Andree volgend seizoen wederom in IJssportcentrum Stappegoor te zien zullen zijn, presenteert Trappers met Borgman en Huisman nu zijn eerste twee nieuwkomers.

DOORBRAAK

Voor Borgman was 2019-2020 het jaar van de definitieve doorbraak. De defenseman maakte één goal, stelde negenmaal een ploeggenoot in staat te scoren en was aan de zijde van de Amerikaan Doug Rose een van de defensieve steunpilaren binnen de formatie van Chris Eimers. Als bekroning voor zijn uitstekende prestaties ontving hij de Bennie Tijnagel Trofee (beste Nederlandse speler onder 23 jaar). Na toekomstig ploeggenoot Raymond van der Schuit is Bjorn de tweede speler van Hijs die deze eer ten deel viel.

Zijn stormachtige ontwikkeling bleef ook buiten de Hofstad niet onopgemerkt. Bondscoach Doug Mason nam Borgman op in de selectie voor het wereldkampioenschap (Divisie II, groep A) in Zagreb. Gekoppeld aan Noah Muller werkte de debutant een verdienstelijke mondiale titelstrijd af. ‘Hij heeft de potentie om in het buitenland als ijshockeyer te slagen. Aan de puck maakt hij vaak de goede keuze. Dát is talent. Daarnaast heeft hij een goed overzicht en bezit hij het vermogen om het tempo te versnellen of te vertragen waardoor hij een forechecker van zich afschudt’, aldus een lovende Mason. Verbeterpunten ziet hij ook. ‘Bjorn moet nog wat sterker worden en meer ervaring opdoen.’

SLIMME AANVALLER

Jay Huisman trekt na twee seizoenen de deur van De Uithof achter zich dicht. Net zoals zijn toekomstige ploeggenoten Raymond van der Schuit, Max Hermens en Danny Stempher kreeg de 20-jarige forward zijn ijshockeyopleiding in zijn geboortestad Zoetermeer. Met 15 goals en 23 punten in 21 wedstrijden was de aanvaller achter oud-Trapper Jeffrey Melissant en Chad Niddery derde op de clubtopscorerslijst.

‘Ik volg Jay al drie jaar’, vertelt René de Hondt. De technisch manager in Tilburg beschrijft Huisman als ‘een slimme aanvaller, die in zijn leeftijdsklasse heel dominant is. Onder Chris Eimers is hij al enorm gegroeid en wij geloven dat hij de potentie heeft om uit te groeien tot een volwaardige Oberliga speler.’