Terug naar Nieuws

Ook Hermens en De Bonth opnieuw in Trappers’ shirt

Een week voor de eerste oefensessie heeft Tilburg Trappers zijn selectie nagenoeg rond. De drievoudig Oberliga kampioen legde wederom twee oude bekenden vast. Max Hermens en Jonne de Bonth trekken ook komend seizoen weer het Trappers shirt over hun schouders.

De wieg van Max Hermens stond, net als die van collega-aanvaller Danny Stempher in Zoetermeer. Zo zijn er wel meer overeenkomsten te noemen tussen de twee forwards: ze begonnen met ijshockey in dienst van de plaatselijke Panters, maakten deel uit van het NIJA Talententeam en speelden samen bij Eindhoven Kemphanen en in de verschillende Nederlandse jeugdselecties. Vorig jaar werden de forwards herenigd in de Kruikenstad.

DONKERE PERIODE

Vanwege fysieke en mentale problemen miste Hermens een groot deel van het reguliere seizoen. Bij de eerste thuisbeurt van Trappers in de Meisterrunde tegen Hannover Indians (6-0 overwinning) was de 20-jarige center terug in de Tilburgse hoofdmacht. “De terugkeer naar Nederland viel me zwaar. De periode in Zweden was geweldig. De mensen zijn heel fijn om mee te zijn. Men laat je lekker je ding doen, terwijl hier iedereen op je let. Ik moest echt op zoek naar mezelf en afstand nemen van het ijshockey. Gelukkig zit ik nu weer prima in mijn vel”, keek Max na afloop terug naar die donkere periode.

In het vervolg van het seizoen betaalde Hermens het vertrouwen van iedereen in hem terug met prima prestaties. Zo finishte hij het reguliere seizoen en Meisterrunde met 10 punten (2 goals en 8 assists). Tijdens 15 play-off duels voegde Max nog 2 goals en 5 punten aan zijn totalen toe. Subr is verheugd over het aanblijven van de centrum-aanvaller: “Max has had a big upside to his offensive game. With more experience and consistency, he should be able to become a big threat to other teams.”

JONNE DE BONTH

De 20-jarige Jonne de Bonth is een exponent van de Tilburgse jeugdopleiding. Twee seizoenen geleden drukte de forward zijn neus voor het eerst aan het venster. Bij Peter van Biezen werd trombose in zijn rechterbeen geconstateerd. Het betekende direct een streep door het seizoen voor de Tilburgse publiekslieveling. Jonne de Bonth vulde de vacante positie meer dan goed in. Met twee goals en 13 punten kende de winger een prima debuutjaar in de Oberliga Nord.

ONTWIKKELING

Afgelopen seizoen trok Jonne deze lijn verder door. Samen met Nick de Ruijter en Max Hermens vormde De Bonth de veel geprezen vierde aanvalslijn van de drievoudig Oberliga Meister. De cijfers onderstrepen de ontwikkeling van de jonge forward: Vier goals en acht punten tijdens het reguliere seizoen en in vijftien play-off ontmoetingen voegde hij nog vier punten (twee goals en even zoveel assists) aan zijn totalen toe.

Foto’s Arie Leeuwesteijn