Terug naar Nieuws

Krefelder EV 81 e.V. vs. Tilburg Trappers (2-4)

TRAPPERS BELEEFT EERSTE ZES PUNTEN WEEKEND VAN HET SEIZOEN

Na de gewonnen thuiswedstrijd tegen Moskitos Essen moest zondagmiddag, Tilburg Trappers afreizen naar Krefeld. Daar stond de ontmoeting met Krefelder EV 1981 op het programma. Tilburg Trappers won deze eerste ontmoeting met het nieuwe Oberliga team met 2-4.

JONG EN ONBEVANGEN

Krefelder EV 1981 speelde hun eerste thuiswedstrijd in de Oberliga tegen Tilburg Trappers. Dat de drievoudige Oberliga kampioen op bezoek kwam leek de jonge ploeg totaal niets uit te maken. De nieuwste Oberliga club speelde fris, onbevangen en zeer energiek. De jonkies uit Krefeld speelden hun eigen spel en daar leek Trappers moeilijk mee om te gaan.

De club uit Krefeld nam het initiatief en kwam zo nu en dan gevaarlijk uit de hoek. Echter wist de Tilburgse defensie tegendoelpunten te voorkomen. Evenals de goalie, Sebastian Staudt die afgelopen seizoen Füchse Duisburg verruilde voor Krefeld, hield zijn goal schoon. Daardoor stond na 20 minuten spelen de brilstand nog steeds op het scoreboard.

NUTTIGE PAUZE

Coach Bo Subr had goed gebruik gemaakt van de dweilpauze door het team terug bij de les te brengen. Vrijwel direct in de openingsfase betaalde dat uit in twee doelpunten. Het trio Mickey Bastings, Diego Hofland en Mitch Bruijsten gaven als vedettes, de jonkies van Krefeld een lesje in efficiëntie en effectiviteit. Het eerste doelpunt kwam op conto van Bastings, het tweede doelpunt werd gemaakt door Hofland. Bij beide doelpunten gaf Bruijsten de assist.

Het lesje in efficiëntie en effectiviteit werd door Krefeld goed opgepikt. De 19-jarige Adam Kiedewicz schoot na enkele minuten de aansluitingstreffer binnen.  Uiteindelijk was het Jonne De Bonth die vrijdag het eerste doelpunt van het seizoen scoorde, die de comfortabele tussenstand van 1-3 op het scoreboard zette. De tussenstand werd in de laatste minuut van het middenstuk nog veranderd omdat de 17-jarige Maciej Rutkowski de 2-3 tijdens een powerplay binnenschoot.

OVER EN UIT

In de laatste periode moesten de Tilburgers nog flink aan de bak. De 2-3 tussenstand was oncomfortabel en met het prima spel van de thuisploeg was winst nog niet veilig gesteld. Hoewel Krefeld zo nu en dan gevaarlijk was, wisten zij totaal niet te overtuigen. Dat lukte al helemaal niet meer nadat Reno De Hondt de 2-4 op aangeven van Max Hermens en Jordy Van Oorschot binnenschoot. De powerplay-goal van De Hondt was het laatste doelpunt van de wedstrijd. Het jeugdige team van Krefelder EV 1981 leek hun kruit te hebben verschoten.

Dankzij de winst op Krefelder EV 1981 heeft Tilburg Trappers de eerste zes punten binnen gehaald. Nu moet Tilburg Trappers deze lijn doortrekken.Vrijdag speelt Trappers thuis tegen TecArt Black Dragons uit Erfurt. Twee dagen erna reist Trappers weer af richting Duisburg.

Samenvatting (Eishockey TV)