Terug naar Nieuws

Ian Meierdres drie seizoenen langer bij Trappers

Ian Meierdres

Tilburg Trappers en Ian Meierdres hebben een akkoord bereikt over een nieuw contract. De partijen zetten hun handtekening onder een verbintenis voor drie jaar.

De 28-jarige doelman kan terugkijken op een uitstekend tweede Oberliga seizoen. Meierdres won 30 van zijn 42 gespeelde wedstrijden, hield maar liefst vijf keer de nul en was in de play-offs een van de dragende spelers in de selectie van coach Bo Subr. De geboren Tilburger debuteerde in het seizoen 2007-2008 onder Larry Suarez in de hoofdmacht van Trappers. Meierdres, die sinds zeven seizoenen de onbetwiste nummer 1 in de Kruikenstad is, gaat een goalietandem vormen met Ruud Leeuwesteijn.

‘Vanuit Italië en Duitsland was er interesse, maar het is uiteindelijk op niets uitgelopen. Uiteindelijk liep het stuk op het feit dat ik in beide competities als een import geldt. Dat was jammer omdat ik graag de uitdaging was aangegaan. Zeker wanneer je bedenkt dat andere goalies uit de Oberliga zoals Sebastian Stefaniszin (vorig jaar Selber Wölfe) wel de overstap naar de DEL2 (Dresdner Eislöwen) maken. Met alle respect voor hem, maar ik heb laten zien dat ik mezelf met hem kan meten.’

Bang dat Trappers met een teleurgestelde keeper te maken krijgt, hoeft men niet te zijn, verzekert Meierdres. ‘Het is geweldig om mijn gezin, het werk en Trappers te kunnen combineren. Financieel ben ik tevreden dus bij de eerste training zal ik met veel enthousiasme op het ijs staan. Daarnaast heb ik nog altijd een doel voor ogen waar ik nu nog een kleine vierhonderd wedstrijden van verwijderd ben. Ik draag niet voor niets rugnummer 39’, lacht de sympathieke doelman.