Terug naar Nieuws

Herner EV vs. Tilburg Trappers (3-5)

TRAPPERS DWINGT VIJFDE DUEL AF NA WINST IN HERNE

Tilburg Trappers leeft nog. En zaterdag mag het proberen in eigen huis definitief af te rekenen met Herner EV. Donderdag moet de vierde wedstrijd van de halve finale gewonnen worden, anders was het einde seizoen. Gewonnen werd er, met 3-5. De laatste periode was ongekend spannend. Daar hadden weinigen nog rekening mee gehouden na de vliegende start van de Tilburgers.

Trappers vliegt werkelijk uit de startblokken. ‘’Best start of the series’’, zegt coach Bo Subr na afloop. In de tweede minuut krijgen de Tilburgers een powerplay (too many men on the ice) en daar weet de ploeg optimaal van te profiteren; Ryan Collier scoort op aangeven van Nardo Nagtzaam en Mitch Bruijsten. Diezelfde Bruijsten maakt er drie minuten later 0-2 van. Hiermee scoort hij zijn 100ste punt in het Oberligaseizoen 2018-2019.

EROVERHEEN KLAPPEN

Herner EV is overdonderd door de power van Trappers. Het duurt na de 0-2 vijf, zes minuten voor dat de Duitsers weer een beetje zijn bijgekomen. Net als ze aan willen zetten, klapt Trappers er met een derde goal overheen. Het is Nardo Nagtzaam die de trekker overhaalt.

Trappers probeert het gat met Herne zo snel mogelijk zo groot mogelijk te maken maar dat valt niet mee. Keer op keer vinden de Tilburgers Herner goalie Björn Linda op hun weg. Herner EV probeert ondertussen dichterbij te komen maar ook Trappers beschikt over een uitstekende goalie. Ian Meierdres houdt er verschillende schoten uit.

VIERDE TIK

Zolang het 0-3 blijft, houdt Herne hoop. Eén seconde voor het einde van de tweede periode krijgt die hoop een flinke knauw. Max Hermens werkt de puck van dichtbij achter goalie Linda. Opnieuw een mentale tik voor Herner EV.

Maar de Duitsers lijken de pauze tussen de tweede en de derde goed gebruikt te hebben. Binnen een minuut slaat Herne twee keer toe en verkleint de achterstand. Eerst passeert Dennis Thielsch Tilburg goalie Meierdres. Kort daarna is het Marcus Marsall die scoort.

HEKSENKETEL

De Hannibal Arena gaat uit zijn dak. De Duitse aanhang gelooft er weer in, de Tilburgse supporters in het volle uitvak proberen hun ploeg op zegekoers te houden. Trappers krijgt via een powerplay de kans om de voorsprong te vergroten. Dat lukt niet en niet veel later staat de Hannibal Arena op z’n kop als Herne wel scoort. Short handed, nog wel. Patrick Asselin is deze keer de doelpuntenmaker. Coach Subr kon het niet geloven dat het allemaal door mocht gaan. ‘’There was a vicious attack on Ivy, worse than Reno’s in Game 2. Reno got 5 and a Game. The Herne player got nothing.’’ De goal telt en met nog elf minuten op de klok is de Hannibal Arena veranderd in een heksenketel.

Dat wordt alleen maar erger als vier minuten voor tijd Boet van Gestel voor de derde keer deze wedstrijd naar de strafbank moet. De spanning is om te snijden. ‘’Obviously I was not happy’’, vertelt Bo Subr, ’’There was nog need for that penalty but we were too slow and Boet was out of options.’’ De puck vliegt over de boarding en Van Gestel krijgt de penalty. Herner EV heeft dus twee minuten lang een man meer om te proberen de stand gelijk te trekken.

En dan is het ineens beslist. Eerst scoort Kevin Bruijsten in de break away, een 2 on 1, de 3-5 en een minuut later, met nog 35 seconden op de klok, krijgt Trappers een powerplay. De Tilburgers trekken de wedstrijd over de streep. Zaterdag valt de beslissing in deze halve finale. Om 17.00 uur wordt de puck gedropt in IJssportcentrum Tilburg. ‘’We have to find the energy and get out there and win it.’