Terug naar Nieuws

Hannover Scorpions vs. Tilburg Trappers (2-3 OT)

SCHORPIOEN ALS KERSTCADEAU VOOR TRAPPERS

Tilburg Trappers blijft in het spoor van koploper Saale Bulls Halle. Op Boxing Day wonnen de Tilburgers na verlenging met 2-3 van Hannover Scorpions.

Na drie jaar spelen op tweede kerstdag is Max Hermens er wel aan gewend. ‘Vrijdag en zaterdag hadden we vrijaf gekregen. Kerst is een familiefeest. Vooral voor jongens met kinderen is het onwijs belangrijk dit samen te kunnen vieren. Ik ben lekker twee dagen bij mijn ouders geweest. In de bus merkte ik al dat iedereen zin in de wedstrijd had.’

LASTIGE UITWEDSTRIJD

Scorpions-uit, altijd lastig. Een cliché van jewelste, maar het is wel waar. Er zijn weinig plekken waar de term ‘vijandig’ zo van toepassing is als in Hannover. Aan het Freizeitpark in Wedemark heeft Trappers het traditioneel lastig. Dertienmaal eerder stond de ontmoeting in de hoofdstad van de Duitse deelstaat Nedersaksen op het programma en zeven keer beet Tilburg er in het stof.

‘Iedereen kent de rivaliteit tussen beide ploegen. Dan is het is heerlijk om hier op z’n Duits te winnen’, glimlachte de geboren Zoetermeerder na afloop. De sleutel tot het succes lag volgens de matchwinnaar in de uitvoering van het door de technische staf uitgedachte strijdplan. ‘We hebben collectief zeer sterk gespeeld. Jammer dat we een verlenging nodig hadden want op basis van het spelbeeld was een overwinning in de reguliere speeltijd meer dan verdiend geweest.

NIEUWE HUISSTIJL

Trappers begon uitstekend aan het duel in de koude Hus de groot Eis Arena. De thuisploeg wist lange tijd in de openingsperiode niet waar het, het zoeken moest. De ploeg van coach Dave Livingston wilde over zijn rivaal heen, volgens de nieuwe huisstijl: afjagen en domineren. Toch moest men bijna acht minuten wachten voordat de beloning voor het goede spel volgde. Danny Stempher vond de mee opgekomen Jordy Verkiel, die Scorpions-doelman Brett Jaeger verschalkte: 0-1.

Een moment van onachtzaamheid in de Tilburgse defensie leidde de gelijkmaker in. Christoph Kabitzky ontsnapte even aan de aandacht en vond de andere Christoph (Koziol) in de Hannover gelederen. Ruud Leeuwesteijn moest het antwoord schuldig blijven op de inzet van de aanvaller, die het seizoen begon in Herford, maar na tien duels terugkeerde bij de Schorpioenen.

ALERT

In het middenstuk stelde Trappers zijn beste ijshockey tentoon. Met uitzondering van de laatste drie minuten heerste de geelblauwe brigade. Echter kon men het krachtsverschil niet in meer dan één doelpunt tot uiting brengen. ‘Lange tijd leek er dit seizoen een vloek op de tweede periode te rusten, maar de laatste 4-5 wedstrijden spelen we juist uitstekend in het tweede bedrijf’, analyseerde Hermens het spel gedurende het middelste deel.

Een flits van klasse van Brett Bulmer bracht de gasten andermaal deze wedstrijd op voorsprong. De Canadees kreeg het bevroren rubber in het eigen verdedigingsvak van Giovanni Vogelaar, denderde met vier krachtige slagen het ijs over, declasseerde Jan Niklas Pietsch tot een figurant, maar zag zijn schot gestopt door Brett Jaeger. Max Hermens reageerde alert op de rebound en duwde de puck tegen de netten: 1-2.

DOOR DE BENEN

De angst voor een tegentreffer hield Hannover en Tilburg in de laatste twintig minuten in een ijzeren greep. Het spel speelde zich voornamelijk tussen de blauwe lijnen af waardoor beide goalies nauwelijks handelend hoefden op te treden. Toch kwam de 2-2 er alsnog! Mike Hammond legde Ties van Soest in de luren en gaf Ruud Leeuwesteijn met een hard geplaatst polsschot het nakijken.

Net zoals in vijf voorgaande ontmoetingen tussen de twee ploegen in Hannover was er na 60 minuten zuivere speeltijd geen winnaar. In de extra tijd moest Thomas Supis na 57 seconden aan de noodrem gaan hangen om Max Hermens van scoren af te houden. ‘Ik dacht heel even dat de scheidsrechter een penaltyshot zou geven, maar hij besliste anders’, aldus Trappers nummer 81.

De ploeg met de één na beste powerplay in de Oberliga Nord wist dit buitenkansje niet te verzilveren. Zes tellen na het aflopen van de tijdstraf was het via Hermens toch nog raak. ‘Op de achterlijn had Brett (Bulmer) de puck. Die nummer 17 van hun (Robin Just) durfde hem niet aan te pakken. Ik kreeg daardoor net wat meer ruimte. Brett’s pass was perfect. Ik schoot door de benen van die verdediger (Robin Thomson). Hierdoor zag hun keeper de puck niet en zeilde hij prachtig de bovenhoek in.’

ONDERSCHATTING

Dinsdagavond wacht een op papier gemakkelijke opdracht wanneer Krefeld op bezoek komt in de Kruikenstad. Toch waakt de tweevoudig doelpuntenmaker voor onderschatting tegen de nummer voorlaatst. ‘We zijn het aan onze stand verplicht dat duel winnend af te sluiten. Je weet het echter nooit met ze. De laatste keer in Tilburg stond het elf minuten voor tijd nog 1-1. Uiteindelijk wonnen we met 5-1, maar het geeft aan dat ze wel degelijk kunnen hockeyen.’

Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie (volgt later)