Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Hannover Scorpions vs. Tilburg Trappers

Trappers trappen af in eindejaars-drieluik

Vanavond speelt Tilburg Trappers de eerste wedstrijd in een eindejaars-drieluik tegen Hannover Scorpions. Hierna zal dit jaar nog tegen Krefeld en Rostock gespeeld worden. De wedstrijd is er op papier één die voor vuurwerk kan gaan zorgen. Bij winst in Hannover, tegen de directe concurrent, kunnen de Tilburgers een gaatje slaan met Scorpions op de ranglijst.

OPVALLENDE UITSLAGEN

Hannover Scorpions speelt op zich een stabiel seizoen. Er wordt veel gewonnen en af en toe zit er een verliespartij tussen. De positie op de ranglijst is ook niet verassend, gezien de hooggespannen verwachtingen voor de seizoenstart. Als we naar de wedstrijden kijken, dan zitten daar toch wel een paar opvallende uitslagen tussen. Zo wonnen de Schorpioenen aan het begin van het seizoen met maar liefst 11-1 van Saale Bulls Halle, waar het na de eerste periode al 7-0 stond! Van de Erfurter TecArt Black Dragons werd dan weer met 8-2 verloren.

De eerste onderlinge ontmoeting dit seizoen tussen Scorpions en Trappers werd een opvallende en toch verdiende 7-1 zege voor de Trappers. In deze wedstrijd werden de Scorpions helemaal zoek gespeeld en mochten ze blij zijn dat de geel-blauwen gas terugnamen in de derde periode, zodat de dubbele cijfers niet gehaald werden. Het was een welkome zege, nadat de voorgaande vijf onderlinge ontmoetingen geen punten opleverden voor de Tilburgers.

GEVOELIGE NEDERLAAG

De 7-1 nederlaag in Tilburg kwam hard aan bij Scorpions. ”We moeten proberen de tweede periode in Tilburg weg te spoelen in deze belangrijke ontmoeting tegen de Nederlanders” zei een strijdbare coach Stolikowski hierover op de eigen clubsite. Een tweede periode waarin de Duitse keeper liefst vijf keer de puck uit zijn doeltje kon pakken. HSC zal er dus op gebrand zijn om een goed resultaat neer te zetten op deze tweede kerstdag.

We hoeven deze kerst dus zeker geen kadootjes te verwachten uit Hannover. Traditioneel is er in de Oberliga Nord een vol programma rond de feestdagen. De Scorpions mogen acht keer het ijs op in zeventien dagen. Voor de Tilburgers is er iets meer vrije tijd door verschuivingen in het programma.

AFWEZIGEN

Bij publicatie is bekend, dat vanavond in Hannover op het ijs Diego Hofland terugkeert en dat alleen nog Raymond van der Schuit vanwege zijn blessure zal ontbreken.

Update: Ook Alexey Loginov zal niet afreizen naar Hannover.

De wedstrijd begint vanavond om 19.00 uur en is live te volgen op Sprade TV.