Terug naar Nieuws

GAME WEEKEND: TecArt Black Dragons vs. Tilburg Trappers

Trappers in doubleheader tegen Black Dragons dit weekend

Dit weekend speelt Trappers twee keer achter elkaar tegen TecArt Black Dragons in Erfurt. De doubleheader wordt op zaterdag en zondag gespeeld in het thuishonk van de Zwarte Draken. Uiteraard zet Tilburg ook in deze dubbele wedstrijden in voor dubbele winst: op naar het volgende zes-punten-weekend!

‘BUS-BEINE’

“Het zal zeker moeilijk worden voor ons team,” kijkt Black Dragons vooruit de ‘Doppel-Begegnung’ op hun eigen website. Afgelopen weekend wonnen ze thuis van Moskitos Essen, maar zagen ze in Hamm de winst in enkele minuten tijd vervliegen toen de IJsberen in amper drie minuten tijd de stand van 2-3 (toen nog in het voordeel van Erfurt) omdraaiden naar 6-3. Ondanks deze ‘collectieve mislukking’, kijkt Black Dragons uit naar dit weekend. “We vertrouwen erop dat ze in Erfurt minstens drie punten zullen behouden. Want Trappers zal, naast heel veel ervaring, toch zeker ook voor die eerste wedstrijd zaterdag last hebben van een flinke portie ‘Bus-Beine’ (door de lange busreis). Een voordeel dat moet worden benut!”

MASTERCLASS

Nu hebben ze in Erfurt de pech dat Trappers juist afgelopen weekend een masterclass in ijshockey heeft gegeven. Want wat er zondagmiddag tegen Hannover Scorpions gebeurde was fenomenaal, toen het maar liefst 7-1 werd in Tilburg. De site Eishockey.info noemde het een declassering van Scorpions. En die zege tegen Scorpions verlengde de winning streak van Tilburg naar zes duels. Coach Dave Livingston wil daar echter liever niet de aandacht op vestigen, hij richt zich liever op de volgende tegenstander. “We watch the video, analyze the next team we play and prepare for that. We want to finish as high as we can, so we’ll have home-ice advantage in the play-offs.”

WUNDERLICH

Erfurt is de enige ploeg die Trappers nog niet trof deze ijshockeyjaargang. Black Dragons, onder leiding van coach Raphael Joly, speelde tot nu toe elf wedstrijden en won er vijf. De Litouwse Arnoldas Bosas verzamelde de meeste punten van zijn team met zeven goals en vier assists. Eric Wunderlich is de veteraan in defense en, na tien jaar bij Saale Bulls gespeeld te hebben, nieuw in Erfurt. “Hij communiceert duidelijk, speelt fysiek en met overzicht,” somt Joly de pluspunten van de 33-jarige Wunderlich op.

De eerste wedstrijd begint zaterdagavond om 20.00 uur. Op zondag begint de game om 16.00 uur. Beide wedstrijden zijn live te volgen op Sprade TV.