Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. Höchstadt Alligators (GAME 1)

Play-offs time! Trappers speelt eerste game tegen Höchstadter EC

It’s play-offs time! Het is zover! Vanavond speelt Tilburg Trappers in eigen huis de eerste in een best-of-five tegen Höchstadt Alligators. In een bijna uitverkocht Stappegoor, inclusief enkele busladingen Duitse fans in het uitvak, belooft het weer een ouderwets zinderende ijshockeyavond te worden! Beter dan Dave Livingston kunnen we het dan ook niet zeggen: “Let’s go kick some ass!”

Höchstadt Alligators eindigde twee jaar terug op de laatste plaats in de competitie van Süd, maar beleefde vorig jaar, mede door coach Mikhail Nemirovsky, een bijzonder goed seizoen. Niet alleen eindigden ze op de vierde plek, maar ze schopten het in de play-offs zelfs tot de halve finale. Coach ‘Nemo’ verdiende er de eretitel ‘Oberliga coach van het jaar’ mee.

HOGE VERWACHTINGEN

Dit jaar zijn de verwachtingen van de HEC daardoor hooggespannen, al proberen zowel de clubleiding als de coach en spelers de druk niet al te hoog op te laten lopen. Anton Seewald, de topspeler met de meest behaalde punten dit seizoen, keek in september vooruit op het komende seizoen en zei toen “Ons doel is toch om minstens zo succesvol te zijn als vorig jaar. Dit succes willen we herhalen. En als er nog meer mogelijk is, dan zouden we daar natuurlijk niets op tegen hebben.”

TOPSPELERS

Zoals gezegd is Anton Seewald een van de topspelers van de club. De Russische Duitser scoorde 22 goals in 37 wedstrijden en maakte 25 assists. Met evenzoveel punten staat Jari Neugebauer op de tweede plaats, gevolgd door de Canadees Jake Fardoe (42 punten) en nieuwkomer dit jaar Jannik Herm (40 punten). Goalie Benni Dirksen wordt ook als één van Höchstadts beste spelers genoemd.

FAIR PLAY

Wat kan Trappers vanavond qua spel verwachten? Naar verwachting weinig straffen in ieder geval, als je ziet dat HEC bovenaan het fairplay-klassement in Süd is geëindigd met het minst aantal behaalde strafminuten (260 in totaal na 40 gespeelde wedstrijden). Maar of het brave imago ook persé afgesproken werk is tussen coach en team? Clubmanager Daniel Tratz zegt hierover: “Nemo legt zijn team geen tactieken op waarmee hij in het verleden succes heeft gehad, maar werkt met elke individuele speler, helpt het team zich zo te ontwikkelen en uiteindelijk de strategie te vinden die echt werkt.”

KICK ASS

De tribunes stromen inmiddels vol, de lichten gaan uit, de videoschermen aan. “This is our house!” klinkt de stem van coach Dave Livingston door de hal. “No one wins in our house! Make sure you’re ready. Let’s go kick some ass!” Alligator ass welteverstaan.

AFWEZIGEN

Buiten de langdurig geblesseerde Tijn Jacobs is de gehele selectie fit om aan de Play Offs te beginnen.

De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt op een unieke manier afscheid genomen van Ian Meierdres.