Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. Herforder EV

Trappers thuis tegen Herforder EV in eerste wedstrijd van 2022

Zonder gist in de bakmix, kunnen de mislukte oliebollen vast goed dienst doen als ijshockeypucks. Maar vanmiddag houden ze het in Tilburg toch maar op het oude vertrouwde rubber, als Trappers de eerste wedstrijd van 2022 speelt tegen Herforder EV.

Het is de derde keer dit seizoen dat de twee teams het tegen elkaar opnemen. Tweemaal eerder won Trappers, al moet gezegd worden dat het in de laatste confrontatie nog tot en met de tweede periode zeer spannend bleef, toen de stand nog op 2-2 stond. Uiteindelijk werd het alsnog 2-5 in het voordeel van Tilburg. “Trappers is uitstekend op elkaar ingespeeld. Voor ons is Tilburg gedurende zestig minuten de lastigste ploeg in de Oberliga Nord,” zei coach Michael Bielefeld toen na de wedstrijd.

‘BOUNCE BACK DAY’

Lastig, ja, maar niet onfeilbaar. Al heeft Trappers zich uitstekend gerevancheerd na de blamage tegen Krefeld in de wedstrijd regen Rostock Piranhas waar het 1-8 werd voor de Tilburgers. Coach Dave Livingston noemde het een goede ‘bounce back day’. Tijdens de trainingen legt Livingston de nadruk vooral ook op het behouden van de juiste focus tijdens wedstrijden. “We discussed competing and performing to the ability our team should be performing at.” Dat pakte donderdag in Rostock dus goed uit.

DEFENSIEF

De Herforder IceDragons staan momenteel op de achtste plaats in de ranglijst. De komende week wacht ze een taai programma met wedstrijden tegen Trappers, Scorpions en Miners. “We hebben al eerder laten zien dat ook tegen zulke teams goed kunnen spelen,” aldus Bielefeld. “Het is belangrijk dat we defensief goed spelen, slím spelen en zo de tegenstander proberen te vermoeien. Proberen zo lang mogelijk die nul te behouden, waardoor ze nerveus worden en misschien foutjes maken waar wij van kunnen profiteren. En dan gaan we zien wat de uitslag wordt. We hebben een beetje de underdog rol, maar we gaan zeker weer onze best doen.”

AFWEZIGEN

Raymond van der Schuit speelt vandaag niet mee.

De wedstrijd begint vanmiddag om 15.00 uur en is live te volgen via Sprade TV (gratis voor seizoenkaarthouders en sponsoren).