Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. Hannover Indians

Trappers treft getroebleerd Hannover Indians

Hannover Indians heeft geen beste start van dit seizoen. Slechts drie keer heeft de ploeg van coach Len Soccio tot nu toe gewonnen. Met een enorme morale boost, door winst op Indians’ rivaal Scorpions afgelopen vrijdag, zal Trappers daarom een pittige tegenstander zijn voor de de getroebleerde Indians. Kan Trappers de indianen zonder punten terug naar de eeuwige jachtvelden sturen?

OPWAARTSE FLOW

Toch moet gezegd worden dat Indians in een opwaartse flow zit. De laatste twee wedstrijden hebben de Hannoverianen gewonnen. Van de laatste game, tegen TecArt Black Dragons, kopt lokale krant Hannoversche Allgemeine zelfs: “eindelijk meer dan drie doelpunten!” Indians won vrijdag in eigen huis met 5-2 van Erfurt.

PFERDETURM

Dat eigen huis, de Pferdeturm, zorgt ook voor de nodige kopzorgen van Indians. Uitbater en eigenaar Gerhard Griebler dreigt, vanwege aanhoudend ‘geklaag’ van de ijshockeyclub over te weinig trainingstijd, zelfs de naam Indians weg te nemen van de club. Griebler is sinds 2016 namelijk ook eigenaar van de rechten van het merk Indians. Volgens de exploitant is Indians niet meer de enige ijshockeyclub die gebruik maakt van het ijs. Nieuwkomer EC Pferdeturm Hunters heeft ook trainingstijd nodig. Saillant detail: Griebler is ook oprichter van de Hunters…

VAN HET IJS VEGEN

Terug naar waar het om draait: ijshockey. Zoals gezegd heeft Indians de laatste twee wedstrijden (3-2 tegen Krefeld en 5-2 tegen Erfurt) gewonnen. In totaal hebben Tilburg en Indians dertien keer eerder tegen elkaar gespeeld, waarvan Trappers er negen gewonnen heeft. Trappers heeft thuis tegen Indians nog niet eerder verloren van de club uit Nedersaksen. De laatste keer dat Trappers tegen Indians speelde was in februari van dit jaar. Toen veegde Trappers hun gasten van het ijs met 6-1.

OPPASSEN

De Litouwse forward Arnoldas Bosas is goed voor zeven punten (vijf goals, twee assists). Ook Igor Bacek (zes punten) en Branislav Pohanka (vijf assists) zijn het oppassen waard. Aan de andere kant van de streep staan Trappers Mitch Bruijsten, Jordy Verkiel en Reno de Hondt, met ieder respectievelijk dertien, twaalf en elf punten en dus bijna het dubbele aantal van hun tegenhangers.

Geblesseerde/geschorste spelers:

Vandaag doet Danny Stempher naar aanleiding van de automatische schorsing van één wedstrijd, door de vrijdag opgelopen GAME-straf, niet mee. Op dit moment is nog niet bekend welke spelers verder niet inzetbaar zijn.