Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. Füchse Duisburg

Füchse Duisburg voor het eerst dit seizoen naar Tilburg

Al twee keer eerder won Trappers van Füchse, allebei de keren in een uitwedstrijd. Vanavond treffen de twee elkaar voor het eerst in Tilburg. Wordt het voor de derde keer op rij winst voor Trappers? Of hebben de vossen, de huidige nummer acht van de ranglijst, nog niet al hun streken verloren?

VIER GOALS

De eerste keer dit seizoen won Trappers met 2-4 in Duisburg. Op 28 december won Tilburg opnieuw van Füchse, met 4-7. De eerste goal viel toen al na 37 seconden speeltijd. Het was de eerste van vier goals van Danny Stempher die wedstrijd. Zelf vond hij zijn derde treffer van de avond de mooiste: “Ik heroverde de puck aan de boarding achter hun doel, draaide weg bij die verdediger en zwiepte de puck langs hun keeper.”

GIBBONS

‘Een vos verliest zijn haren, maar niet zijn streken’ luidt het gezegde. En ondanks dat Tilburg uiteindelijk met ruime winst van Duisburg won de laatste twee duels, wil dat niet zeggen dat Duisburg geen gevaar meer vormt. Zo heeft Duisburg de Amerikaan Kyle Gibbons binnengehaald afgelopen december. Coach Uli Egen zei over de aanvaller, die inmiddels al goed is voor gemiddeld twee punten per wedstrijd (tien goals en twaalf assists in elf gespeelde wedstrijden): “We wilden iemand die Duitsland al goed kent en weet waar de goal staat!” Hiervoor speelde Gibbons met een try-outcontract bij DEL2-club EC Bad Nauheim, maar dat contract werd na vijftien wedstrijden niet verlengd.

ABERCROMBIE

“Kyle en ik kennen elkaar al een tijdje. We hebben ook een paar wedstrijden samen gespeeld voor hetzelfde ECHL-team,” vertelt die andere bekende import van Duisburg Matt Abercrombie in een interview met de Westdeutsche Allgemeine Zeitung. In de Duitse ijshockeywandelgangen gonsde het gerucht dat de Füchse topscorer ontevreden zou zijn in Duisburg en een mogelijke overstap naar Blue Devils Weiden overweegt. “Dat is gewoon niet waar,” drukt Abercrombie het gerucht meteen de kop in. “Ik heb het erg naar mijn zin in Duisburg.”

GEVAARLIJK

Samen met Gibbons en Artur Tegkaev (tien goals en twintig assists) vormt de 30-jarige Canadees de veruit gevaarlijkste lijn van Duisburg. In Mellendorf wist hij afgelopen zondag in de laatste minuut van de reguliere speeltijd de stand op 2-2 te brengen tegen Hannover Scorpions. Helaas verloor Duisburg alsnog na een shoot out, toch is het tekenend voor zijn presteren bij Füchse. Hij scoorde tot nu toe twaalf goals voor Duisburg en leverde 27 assists. Daarmee staat hij op 39 punten: evenveel als Trapper, en oud-Duisburgspeler, Diego Hofland.

Geblesseerden

Zowel Ryan Collier als Mickey Bastings zijn vanavond vanwege blessures niet van de partij. Verder zijn Floris van Elten, Wouter Sars, Tijn Jacobs, Delaney en Ninho Hessels niet beschikbaar. Zij spelen allen met de Nederlandse U20 mannen op het WK in Zuid Korea. Wel zal Raymond van der Schuit voor het eerst zijn opwachting maken in het team van coach Bo Subr.