Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Rostock Piranhas vs. Tilburg Trappers

Kan uitgedund Trappers wederom winnen van Piranhas?

In Rostock bereiden ze zich voor op een belangrijk weekend. Vanavond speelt Piranhas thuis tegen Tilburg Trappers. Met Tilburg als hofleverancier van Oranje, zal Trappers vanavond met een aanzienlijk uitgedunde selectie het ijs betreden. Ruiken de Piranhas vanavond hun kans en kunnen ze eindelijk eens winnen van Trappers?

WHO’S HOT

Nog niet eerder won Rostock van Tilburg. De doelcijfers liegen er ook niet om: 82 goals voor Trappers tegen slechts 20 van Piranhas. Voor Rostock is Constantin Koopmann de tegen Tilburg meest scorende forward van dit huidige team (vier goals en zes assists). Chris Stanley (twee goals en evenveel assists) en Tomas Kurka (drie goals en zes assists) blijven ook gevaarlijk.

PLAY-OFFS

Tilburg Trappers verzekerde zich vorige week vrijdag van thuisvoordeel in de play-offs. Met een voorsprong van 28 punten op nummer vijf, Hannover Scorpions, en nog negen wedstrijden (lees: 27 punten) te gaan, zijn de Tilburgers niet meer te achterhalen voor de ploeg van Dieter Reiss. Voor de nummer negen van de ranglijst, Rostock Piranhas, is het echter spel nog lang niet gespeeld. De ploeg van coach Christian Behncke maakt zich dan ook op voor een pittig weekend met op zondag een wedstrijd tegen Hannover Scorpions en vanavond dus Tilburg Trappers.

VOORSPRONG

Ondanks de weinig flatterende winst-verlies verhouding van Rostock (de ploeg verloor 24 van de 36 gespeelde wedstrijden deze ijshockeyjaargang), zijn de roofvissen zeker niet helemaal uit te wissen. Op vrijdag vocht Piranhas zich terug in de wedstrijd tegen Hannover Indians, na eerst met 0-2 achter te staan. Aan het einde van de tweede periode stond het 3-2 voor Rostock. In de laatste twintig minuten moest Piranhas het echter alsnog afleggen en won Indians ruim met 3-7. Op zondag gebeurde datzelfde op kleine schaal nog eens: in Duisburg moest Rostock opnieuw een voorsprong van 1-2 inleveren en verloren ze uiteindelijk in overtime van Füchse met 3-2.

VIER GOALS VERSCHIL

Vanavond spelen Trappers en Piranhas voor de vierde keer dit seizoen tegen elkaar. En tot nu toe won Tilburg elk duel, steeds met vier goals verschil. Op 13 oktober was de eindstand 9-5 in het voordeel van Trappers, op 17 november was dat 0-4 en tijdens de laatste ontmoeting op 20 december werd het 7-3 voor Tilburg.

AFWEZIGEN

Kan Trappers vanavond weer winnen? Duidelijk is dat coach Josh Mizerek het met een aanzienlijk uitgedunde selectie moet doen. Met negen spelers is Tilburg Trappers hofleverancier van de selectie van Oranje dat deze dagen het Olympisch Kwalificatietoernooi speelt in Nur-Sultan in Kazachstan. Goalie Ian Meierdres, verdedigers Kilian van Gorp, Boet van Gestel, Jordy Verkiel en aanvallers Bartek Bison, Jonne de Bonth, Reno de Hondt, Raymond van der Schuit en Danny Stempher maken deel uit van Oranje. Daarnaast zijn Ryan Collier en Mickey Bastings wegens blessures niet beschikbaar voor de wedstrijd van vanavond. Ook is het nog niet zeker of Kevin Bruijsten zal spelen vanavond.