Terug naar Nieuws

Exa Icefighters Leipzig vs. Tilburg Trappers (2-4)

Verdiende zege Trappers is Leipzig

Tilburg Trappers blijft ongeslagen in 2019. Zondagavond won de koploper in de Oberliga Nord met 2-4 van EXA Icefighters Leipzig.

Met deze overwinning nam Trappers revanche voor de eerdere nederlaag in de voormalige Oostduitse stad. Op 5 oktober van het vorige kalenderjaar gingen de Tilburgers in het Kohlrabizirkus in overtime ten onder. ‘Leipzig-uit is sowieso een lastige wedstrijd’, aldus Max Hermens. ‘Destijds misten we ervaring door blessures. Deze jongens waren er vanavond praktisch allemaal weer bij. We speelden hier nu een degelijke road game.’

STERK BEGIN

Vooraf werd nodige improvisatietalent van coach Bo Surb gevraagd. Om uiteenlopende redenen ontbreken Ian Meierdres, Floris Van Elten, Delaney Hessels, Brock Montgomery, Jordy Van Oorschot en Nick De Ruijter. Toch kwam het gehavende team gemakkelijk op voorsprong. De snelle en technisch vaardige Reno De Hondt werd dankzij Alexei Loginov en Kilian Van Gorp na bijna negen minuten spelen in scoringspositie gebracht.

Drie minuten later was het Wouter Sars die zijn eerste Oberliga-goal binnenschoot. Met een mooie 0-2 voorsprong mochten de Tilburgers welverdiend pauzeren. ‘De eerste periode was ons beste deel’, vertelde Max Hermens na afloop. ‘We hadden vanaf begin controle over de wedstrijd. Aanvallend werden zij nauwelijks gevaarlijk. De voorsprong was dan ook volledig terecht.’

DOELPUNTLOOS MIDDENSTUK

In de tweede periode lukte het de Icefighters om beter in de wedstrijd te komen. Waar Trappers in de eerste periode meer schoten op goal afvuurde, was het Icefighters die dat in de tweede periode deed. Even leek het erop dat de aansluitingstreffer een feit was. Maar referee Simanko Andrej keurde tot ongenoegen van de spelers en fans uit Leipzig, de goal af. ‘We lieten de teugels ietsje vieren maar Ruud Leeuwesteijn stond als een huis.’

VERMAKELIJK EINDE

De koploper van de Oberliga-Nord startte de derde periode met één man minder. Dat zorgde voor geen enkele vorm van dreiging. Daarentegen was het Mickey Bastings die de 0-3 op het scorebord zette. Max Hermens: ‘Zij haalden 6 minuten voor tijd keeper eraf (wij stonden op dat moment met man minder vanwege straf voor Kevin Bruijsten) waardoor ze 6-op-4 situatie creeërden. Waar zij hoopten op de 1-3 scoorden wij de 0-4. Dat deed duel op slot.’

De bijna 1500 supporters gingen uit hun dak omdat de Fin, Antti Paavilainen het eerste doelpunt voor Leipzig van de avond maakte. Dit gebeurde een dikke minuut voor het einde van de wedstrijd. Tijdens de powerplay in de laatste minuut van de wedstrijd scoorde Niklas Hildebrand tevergeefs, de laatste goal van de avond. Het werd 2-4 in de mooie ijshockeytempel in Leipzig. ‘Heel zonde dat we Ruud (Leeuwesteijn) zijn tweede shutout niet konden bezorgen. Het waren 2 onnodige goals. We spelen voor elkaar en iedereen gunt Ruud een goede prestatie. Zeker nu Ian (Meierdres) tijdelijk wegvalt.’

UITSTEKENDE REEKS

Met de winst in Leipzig sluit Trappers een drukke periode af. Sinds 21 december kwamen de manschappen van coach Subr lieft acht maal in 17 dagen in actie. Enkel in Essen kwam men niet tot winst. ‘We staan daar waar we horen. Essen-uit was niet eens onze slechtste wedstrijd in deze serie van 8 duels. We hebben mindere duels gespeeld zoals Berlijn uit. Dat was echt draak van een wedstrijd. In Essen wilde de puck er om de een of andere reden gewoon niet in’, keek Max terug op deze drukke reeks.

Aankomende vrijdag staat er een hele belangrijke wedstrijd op het programma. Tilburg Trappers reist af naar Hannover voor een krachtmeting met naaste achtervolger Scorpions. Het gat tussen beide ploegen bedraagt 9 punten. ‘Gelukkig gaan we vanaf komend weekend weer terug naar het normale ritme (vrijdag-zondag). Dat is wel lekker want het is wel een fysiek zware belasting zeker met lange busreizen zoals naar Berlijn en Leipzig.’